Nu är Dixi arg igen

När nu Moderaterna putsar upp sin historia när det gäller Sydafrika kan det vara värt att minnas att deras historierevisionism inte är någon ny företeelse. Nedanstående skrev jag i min blogg redan 2011.

 

Efter kritiken mot Moderaternas nya idéprogram backar nu Fredrik Reinfeldt i frågan. Han säger nu att han kan tänka sig att ändra i programmet för att det inte skall framstå som om partiet varit en förkämpe för allmän och lika rösträtt och som om partiet arbetade mot det vita Sydafrikas apartheidsystem. ”Vi har ingen lust att förvränga något eller att ta åt oss äran för något som vi inte har anledning att ta åt oss äran för”, svarade Reinfeldt en tidningsreporter vid en pressträff.

 

När högern skall tvätta sig ren går det åt en otrolig mängd badvatten. Moderaternas partisekreterare, Sofia Arkelsten, var helt enkelt för lat. Hon orkade inte byta badvatten en gång till och börja tvätten på nytt igen, så hon ljög. Rakt upp och ner, hur fräckt som helst, påstod hon att högern i Sverige varit för allmän rösträtt.

 

Men ännu är vi inte riktigt så historielösa som högern tycks tro, så hon fick pinsamt nog backa i frågan. Svenska folket har visserligen gått på att dagens Moderater är ett anständigt parti, ja vi tillåter till och med att de kallar sig för ett arbetarparti, men det finns fortfarande gränser.

 

Men några år till med privatskolekoncerner, som plockar ut miljonvinster ur verksamheten, samtidigt som de säger sig inte ha råd med skolbibliotek, så har makten säkert lyckats göra oss fullständigt historielösa. Då kommer vi att svälja att vår utrikesminister ingår i en förundersökning för folkrättsbrott och att han har suttit i styrelsen för ett solkigt oljebolag med blod och olja som affärsidé, medan en socialdemokrat, som faktiskt ovanligt nog tycks ha socialdemokratiska åsikter, får utstå en veritabel kölhalning i till stora delar borgerligt styrd media, för att han erhållit bostadsersättning som inte till alla delar har varit moraliskt grundad. Vi kommer då att acceptera att man låser in gamla dementa på stängda avdelningar för att det sägs att vi inte har råd med vårdpersonal, att sjuka människor kastas ut i fattigdom, samtidigt som vi sänker skatterna med nästan 100 miljarder kronor, givetvis mest för de välbeställda.

 

Vadå? Vad säger ni? Är vi redan där? Har det gått så långt?

 

Nej, nu är det verkligen dags att sätta sig och åstadkomma en pall fett! Pall fett? Jag menar givetvis en pamflett, men det är svårt att skriva när man är skitförbannad nästan jämt!

 

 

 

- Jaså, Dixi, du sitter på en pall när du skriver.

 

- ?

 

 

Illusionisten, wikipeia.org

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0