Bock i örtagård

Äntligen har den moderata biståndsministern Gunilla Carlsson fått lämna den stormskadade biståndsskutan. Som om inte den totalhavererade arbetsmiljön för medarbetarna vore nog, så har Carlssons lön betalats direkt ur biståndet. Smaka på den: de fattigaste människorna i världen skall betala hennes lön (cirka 120000/månad). Det är nog bara i högerpartiet som sådant känns normalt. Men Dixi visste redan när hon tillträdde hur det skulle gå, läs nedan!

 

 
 

Bock i örtagård, att sätta bocken som trädgårdsmästare, eller kanske låta vargen vakta lammen. Det är bara att välja vilket uttryck ni tycker passar bäst. Vad jag talar om? Det är givetvis detta bisarra faktum att vi har en moderat biståndsminister. Det är inte konstigt att samarbetet mellan biståndsminister Gunilla Carlsson och tjänstemännen på Sida gnisslar. Högern och biståndet? Ni minns väl dåvarande högerledaren Gösta Bohmans uttalande om folk i sydligare länder: ”De kan ju bo i plåtskjul och äta bananer”.

 

Hur kan vi väljare acceptera en moderat biståndminister? Det är en motsägelse i sig själv. Den egna plånboken är ju deras käraste ägodel. Förlåt mig, här var jag nästan lite för altruistisk, jag menar givetvis, den egna plånboken är deras käraste kroppsdel.

 

Bilder från wikipedia.org

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0