Ingen kunglig yra

Nu har vi haft många år på raken som har kommit att präglas av undergiven propaganda för vårt kungahus. Det har varit bröllop, graviditeter, barn och nu är det Knugens fyrtioårsjubileum som regent som skall firas.

 

Jag säger: Befria Knugen och hans familj från monarkins ok. Låt honom leka med sina bilar och båtar på heltid. Tröttnar han på det kan han ju förgylla sitt liv med att bevista olika sportevenemang.

 

Låt monarkisterna återuppta den gamla traditionen att välja nya kungar och drottningar. Vi andra kallar den av oss valda personen för president, så blir alla nöjda. Jag brukar för mig själv jämföra vår, i de flesta sammanhang bortkomna monark, med den valda finska presidenten Tarja Halonen, som verkar vara en rekorderlig kvinna och som skötte det finska presidentämbetet med den äran. En sådan vald person skulle vi också kunna ha!

 

Min egen kandidat till president är författaren Per Olov Enquist. Han har en utstrålning som präglas av intelligens och en värdighet som annars bara finns hos gamla indianhövdingar. Han skulle på ett alldeles utomordentligt sätt kunna representera vårt land.

 

Bild på Enquist från wikipedia.org

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0