HEUCB (1)

 

Här dansar Carl Bildt, valsernas kung, i sin egenkomponerade U-båtsvals: ”Östersjöns vatten är kallt och ryssens u-båtar ser jag överallt. Ja, jösses Amalia, ja, jösses Amalia”, lyder refrängen. Men efterhand som folk vaknar ur sin berusning, tröttnar de på dansen. Dansgolvet börjar tömmas. Carl Bildt märker inte att han snart är solitär. U-båtsvalsen övergår i eftertankens bleka blues, men Bildt dansar maniskt kvar i den vals som lyfte honom till makten och härligheten.

 

Snart vaknar han emellertid ur sin extas och finner sig ensam kvar. ”Kom tillbaka gott folk”, skriker han desperat, ”vi dansar Irak-valsen istället”. Han lockar och han pockar, men ur högtalarna strömmar eftertankens bleka blues allt högre och folk går skamsna hemåt.

 

Återigen ensam kvar på dansgolvet drömmer Bildt om comeback. Han drömmer om den nykomponerade Georgien-valsen, som han skall dansa med den gode vännen, Georgiens president, Mikheil Saakashvili, mannen med artistnamnet Jackasswillie. Förlåt mig, efter presidentens krig med Moskva, ändrades ju artistnamnet till Stackarsville. Bildt och Stackarsville äger dansgolvet, valsernas kungar!

 

Blev just uppringd av HEUCB. Han var mycket upprörd för att slutet på refrängen inte hade kommit med. Så här kommer hela refrängen: ”Östersjöns vatten är kallt och ryssens u-båtar ser jag överallt. Ja, jösses Amalia, ja, jösses Amalia”, sanningen är bara tråkig formalia”. Så lyder hela refrängen.

 

Vad betyder HEUCB? Det betyder givetvis: ”Hans Excellens Utrikesminister Carl Bildt”!

 

 

bild, barnensskattkista.files.wordpress.com

 

 
 
 
 

Nej, men för fan Bildt, det är ingen rysk ubåt. Du måste lära dig se skillnad på ubåtar och gamla skutor, minkar och giraffer. Okey då, du har en poäng där; det är en giraffubåt på bilden, men den är inte rysk, det är jag helt säker på.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0