HEUCB (4)

 

Med tanke på det faktum att av tio möjliga ledarsidor i vårt land, företräder åtta eller kanske till och med nio en borgerlig politik och vore den servilitet som präglar dessa tidningars granskning av vår borgerliga regering måttstock, borde jag be om ursäkt för mitt oerhörda brott. Hur kunde jag tro att Hans Excellens Utrikesminister Carl Bildt (HEUCB) kunde behandlas som vilken annan politiker som helst. Visst, här kan man ta heder och ära av Mona Sahlin, Lars Ohly och kanske till och med Maud Olofsson och många fler, men att skriva en stillsam satir om HEUCB borde rendera mig evig fördömelse.

 

Men detta straff står inte i paritet med mitt brott! Varför detta dalt med en människa som har förbrutit sig mot HEUCB på detta flagranta sätt. Min själ får inte ro, mitt samvete plågar mig. Jag lovar att fördriva hela Lördag kväll med min arma bak blottad och jag skall låta min högra hand piska skinkorna tills de domnar. Samtidigt kommer jag att recitera: “Helig, Helig, Helig HEUCB” minst 5000 gånger. Naughty, naughty me!

 

Ja visst skojar jag, i stället skriker jag i mitt sugrör: Carl Bildt borde avgå som utrikesminister!

 

Inte för hans smutsiga aktieaffärer som han bara har utfört enligt högerns sedvanliga princip: pengar luktar inte.

Utan för att han inte kan vara utrikesminister i ett litet land som är extremt beroende av att det finns en universell rättsordning, en folkrätt. Stormakter som USA vill inte ha en folkrätt, de vill skriva sina egna regler. I en sådan värld blir de små länderna rättslösa. När Bildt blev en del av krigslobbyn och propagerade för USA:s folkrättsvidriga angreppskrig mot Irak, diskvalificerade han sig samtidigt för arbetet som utrikesminister i Sverige.

 

Bildtregeringen, i början av nittiotalet, karaktäriserade sig själv som den mest kompetenta svenska regeringen någonsin. Mot bakgrund av den inkompetenta ekonomiska politik denna regering förde, som ledde landet i fördärvet, blir hans uttalande om kompetens skrattretande.

 

Men dagens regering, med Bildt som utrikesminister, kan definitivt utnämnas till den ”krigskåtaste” svenska regeringen någonsin. Räcker inte Bildts uttalanden, så finns ju Rottingmajorens och de andra folkpartisternas krav på att Sverige skulle sluta upp på USA:s sida i Irak.

 

 

HEUCB, wikipedia.org

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0