Tala klarspråk

 

Det var säkert många med mig som visste vad Annie Lööf hade med sig i sin ryggsäck när hon valdes till ny ordförande i Centerpartiet. För detta krävs inte mer än vanligt politiskt intresse. För den vanliga centerpartisten tycks det däremot ha kommit som en ren överraskning när Lööf ur sin ryggsäck packade upp Margaret Thatcher och Ayn Rand. Där låg även en ”Att göra-lista” med punkter som: platt skatt, avskaffa lagen om anställningsskydd, sälj ut public service och ännu mer i samma anda.

 

”Va? Är hon nyliberal? Det hade vi ingen aning om.” Det verkar vara många av dagens centerpartister som står där med sina tappade hakor. Men Annie Lööf är inte mycket att hålla i när det blåser. Nu tycks hon ha drabbats av svår bendarr. I takt med att knäna svänger i vinden kvider hon fram: ”Men inte är jag nyliberal. Inte alls. Jag skulle aldrig sälja min gamla mormor till ett privat vårdbolag. Inte ens för flera tusen!”

 

Men Annie, hämtar man sin inspiration från Ayn Rand, då får man finna sig i att etiketteras som nyliberal. Rand ville ju faktiskt avskaffa all form av beskattning och med detta alla former av transfereringar. Total privatisering av allt gemensamt, inklusive staten; det var Rands mål. Och Thatcher, mycket kan man anklaga henne för, men någon socialliberal var hon inte. Hennes hjärttemperatur var väl bara aningen över den absoluta nollpunkten och det var när hon var som varmast på judagen med det minsta barnbarnet i knäet.

 

Dixi Stadelmann tycker att man skall spela med öppna kort i politiken. En nyliberal, är en nyliberal, är en nyliberal!

 

 

Annie Lööf

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Mad dog Lindemann

Nja,nu ska vi inte dissa Thatcher helt och hållet.
Faktum är att hon har haft en positiv inverkan på en
stor del av världens befolkning.
Hon uppfann faktiskt mjukglassen!!!
Hur go´é inte en sån idag,till exempel ?

Svar: Jaså, Margaret Thatcher uppfann mjukglassen. Av Mad Dog Lindemann får man sanningen serverad.

Då förstår jag varför Thatcher The Milk Snatcher stal mjölken från skolbarnen. Hon skulle väl göra ett ton härligt gräddig mjukglass som hon och Augusto Pinochet skulle dela på framför brasan på 10 Downing Street. Tänk vilket gulligt par med glasstrutarna i hand och glassmustascher. Kanske vad detta en av de få gånger då Pinochet tog av sig solglasögonen.

Och de engelska skolbarnen ”hyllade” sedan The Milk Snatcher när hon var död genom sången Ding Dong The Witch is Dead.

/Dixi
Dixi Stadelmann

2014-07-24 @ 15:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0