Kaosteori

 

Inte visste jag var kaos var innan F1-cirkusen kom till Montreal i Kanada. Jo, lite allmänmänskligt kaos har man ju varit med om, men nu talar jag om riktigt jävla urspårat kaos. Och det är tydligen inte bara jag som är skakad och rörd, även den relativt lilla F1-sektionen inom CIA är skakad. CIA som organisation håller ju ordning på och övervakar alla mänskliga skeenden världen över så att de håller sig inom rimlighetens gränser, bara så att de inte spårar ur totalt. Supermakten i väst vill ju inte drabbas av någon överraskning som kan visa sig bli fatal i sin förlängning.

 

Direkt efter gårdagens otroliga F1-lopp i Montreal fick CIA:s F1-sektion tillgång till organisationens ”värsta” superdator (IBM Kvant Universeum 3000, utrustad men en gigantisk blå processor) för att räkna på och analysera vad det var som verkligen hände. Efter en tolv timmar lång körning hade CPU:n överhettat och datorn höll då på att haverera (CPU-temperaturen var nästan 800 grader celsius). Man beslöt då att nödstoppa den väldiga maskinen. Åtgärden lyckades och efter omstart kontrollerade man innehållet i resultatfilen (filnamn: F1GPCanadaMontreal2014). Resultatet av tolv timmars kalkylerande i världens mest potenta dator visade sig emellertid vara mycket skralt. I filen stod bara: ”…och sedan vann Daniel Ricciardo i Red Bull.”

 

Som sagt var: jag är skakad, men hur stort kaoset än var kan tydligen inte det omöjliga ske. Inte ens på en Ferrari-bana som i Montreal, med mycket gas och broms, men utan långa snabba kurvor som kräver superaerodynamik, kan årets Ferrari konkurrera om segern, trots att de har den skönt skimrande lille spanjoren bakom ratten. Årets stegrande häst har de tydligen skott med blyskor på fabriken i Maranello. Finns det något hopp?

 

Till sist: Vilket galet underbart spännande lopp det blev i Montreal! Får man någonsin uppleva något liknande igen?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0