Metamorfos

 

 

 

 

När man ser dagens pompösa statsminister, i form av Fredrik Reinfeldt, mästra socialdemokraternas Stefan Löfven på samma sätt som han tidigare gjorde med Mona Sahlin i debatten, är det svårt att tro att han inte alltid har varit historiens största statsman. Minns när han som relativt nyvald statsminister var på officiellt besök i Washington och fick träffa USA:s president George W Bush.

 

Så satt äntligen lille Fredrik bredvid den store Presidenten. Fredrik satt längst fram på stolssitsen rak i ryggen och smekte den store Presidenten med sina underdåniga cockerspanielögon. I sin lilla svettiga vänsterhand hade Fredrik gömt sitt autografblock och en penna. Han skulle minsann inte försitta chansen att få den store Presidentens autograf.

 

Så glad han var över att få komma hit. Nu skulle han ställa allt till rätta. I Fredriks barndom hade Olof Palme generat det stora landet med sina tarvligheter. Palme hade talat om folkrätt, självbestämmande, demokrati och rättvisa. Han hade påstått att det inte var rätt att en stor nation plågade en liten nation. Så oförskämd han hade varit!

 

Sedan kom Göran Persson. Han hade varit mycket försiktigare, mer inkännande. Men dock hade han skrapat med foten och försiktigt viskat fram att det kanske inte var helt rätt att bryta mot folkrätten och starta angreppskrig mot Irak. Sedan när det var sagt kunde Persson andas ut och äntligen börja fraternisera med den store Presidenten.

 

Efter mötet när Fredrik kommer ut, tåras nästan hans cockerspanielögon när han tänker på att han har den store Presidentens autograf i fickan. Nu ska han få träffa en filmstjärna i Kalifornien som har blivit guvernör. Fredrik är lycklig!

 

Och när Fredrik sedan kommer hem, kan han tala om för sin UTRIKESMINISTER, att han, Fredrik, minsann också är kompis med den store Presidenten. Men det är klart, så bra kompis som UTRIKESMINISTERN är med Supermaktens representanter, kommer aldrig Fredrik att bli. Carl har ju i princip varit Supermaktens man i Sverige sedan urminnes tider.

 

 

Bilder, Fredrik Reinfeldt och George W. Bush, wikipedia.org

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0