När Jimmie tågade ur kyrkan

 

Minns hur det var…

 

 

”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor, sade biskop Eva Brunne i sin predikan”.

 

 

Det var ett fult och brutalt påhopp (citatet ovan från Aftonbladet) som Jimmie Åkesson, dagen till ära klädd i folkdräkt, och hans partikamrater i SD drabbades av vid gudstjänsten i Storkyrkan, som inledde riksmötets öppnande. Jag menar vilka hade inte rest sig och gått om prästen hade talat om alla människors lika värde i sin predikan.

 

Ja, kommunister hade inte rest sig och gått, inte heller socialister, eller anarkister. Socialdemokrater gick bevisligen inte heller, de satt kvar tillsammans med miljöpartister, folkpartister, kristdemokrater, centerpartister och moderater. Men nazister och fascister hade säkert rest på sig efter ett sådant påhopp på deras ideologiska grund. Nazister och fascister hade gjort gemensam sak med Jimmie Åkesson och hans SD-kamrater och lämnat kyrkan i protest.

 

Så ska de tas, de som talar om alla människors lika värde, man samlar sina ideologiska kamrater och tågar iväg i protest. Kan vi hoppas på att det gäller i riksdagen också Jimmie?

 

 

Jimmie Åkesson, wikipedia.org

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0