Som en bandhund

 

De välgödda direktörerna som årligen hämtar ut en livslön för en vanlig arbetare i Sverige, jämför sig ibland med fotbollspelare lönemässigt. ”Varför skall vi med våra ansvarsfulla arbeten tjäna mindre än en elitfotbollspelare”, brukar det heta. Den dom blygsamt jämför sig med då är vanligtvis Zlatan.

 

I fotbolls-EM 2012 som avgjordes i Polen och Ukraina sprang Johan Elmander ut på planen för att möta Englands ökända monsterterrier till mittback, John Terry. Elmander hade en oläkt fraktur i foten. Smaka på den ”dirrar”, möta Terry som äter järn och skiter kätting, med en fraktur i foten! Vad riskerar ni på era kontor? Det skulle väl vara då om ni råkade fastna med slipsen i gylfen och kvävdes, eller om en matsked extra storkornig Iransk kaviar på er lunchrestaurang (två stjärnor i Guide Michelin) skulle hamna i fel strupe, med samma resultat som följd.

 

När jag ändå är inne på kroppsarbetare hörde jag nyss att en byggnadsarbetare i månaden dör i arbetsplatsolyckor i dagens Sverige och detta för bara en pytteliten bråkdel av era direktörslöner. Va, vad mumlar ni om? Svälj gåslevern, så man hör vad ni säger, förbannade baggbölingar!

 

Undrar förresten vad sjukvårdspersonalen, den hjältemodiga, som kämpade med (och fortfarande bekämpar) den grymma ebola-epidemin i västafrika har för ekonomisk ersättning?

 

 

 

- Dixi, du är omedelbart och ofelbart tillbaka i 70-tals-retoriken! Och all denna fåfänga ilska, du skäller ju som en rabiessmittad bandhund!

 

- Voff, voff, voff.

 

- Dixi, har du hört att från och med nästa år måste man vara VD eller entreprenör för att få vara med bland sommarpratarna i radions P1.

 

- Grrrrr!

 

- Lugn nu Fido.

 

 

 

bild, larspekka.wordpress.com

 

 

 
 
 
 
 

”Bourgeoisin det är feta svin
kaviar och champagne, fina vita dukar
vi ska pinka i erat vin
vi ska hänga upp er i era...”

 

 

Jag brukar prova att nynna på ovanstående refräng av Hasse och Tage. Det brukar lindra ganska bra. Men jag har hört ryktas att gamla proggtexter, punkditon och även de gruvliga socialisterna Tage Danielssons och Hans Alfredsons alster kommer att förbjudas. Låga, plumpa, förråande och våldsbejakande texter kommer inte att tillåtas i fortsättningen. Så jag passar på medan jag kan.

 

 

”Bourgeoisin det är feta svin
kaviar och champagne, fina vita dukar
vi ska pinka i erat vin
vi ska hänga upp er i era...”

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0