Desertör

 

Jag kommer här att publicera en roman som en följetong med ett kapitel i veckan. Romanen heter ”Desertör” och är skriven runt millennieskiftet.

 

1992 utkom en bok av den amerikanske professorn och författaren Francis Fukuyama som blev mycket omtalad. Författaren hävdade att vi nu levde vid ”historiens slut”. Den privatkapitalistiska marknadsekonomin med en liberal politisk överbyggnad hade definitivt segrat och skulle i framtiden bestå som överordnad ideologi. Min roman ”Desertör” är en reaktion på Fukuyamas tes och ett försök att sätta sig in i hur det vore, eller kanske hur det var, att leva i ”historiens slut”.

 

Jag publicerar romanen här i bloggen (tillsammans med de vanliga inläggen) eftersom såväl Bonniers som Norstedts tackade nej till att ge ut den. Anledningen till detta beslut kan jag ha (och har) många teorier om. Den troligaste anledningen, även om det svider att erkänna, är väl att förlagen inte tyckte att den höll kvalitetsmässigt. Det är märkligt att jag som har läst så länge och ofta litteratur av god kvalitet, inte kan se att min roman inte håller måttet, men det kanske ligger i sakens natur.

 

Så håll till godo, ni som är intresserade och som orkar läsa. Det är ju ingen som tvingar er att läsa hela. Tröttnar ni är det bara att hoppa av.

 

Här kommer romanen ”Desertör”.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0