Som Monty Python

 

Ni som har sett Monty Pythons film ”Meningen med livet” vet exakt vad jag talar om. Ni andra får väl illustrera frågetecken.

 

Kanske borde jag ha förstått vad som var på gång redan när jag hörde punkmusik komma seglande över hamnbassängens vattenyta sent den natten. Där jag låg vaken i min säng kunde jag räkna in Ebbba Grön och KSMB, men framför allt var det gamla punkdängor med Göteborgs Sound och Attentat jag hörde. Jag måste ha somnat om till slut för när jag vaknade på morgonen hade jag glömt av det hela.

 

Det var först när jag före frukosten stod i vardagsrumsfönstret och tittade ut över den stilla vattenytan och såg dussintals ölburkar flyta omkring som oron vaknade igen. Var det inte Pripps Blå? Dessa har väl inte funnits sedan nittonhundrasjuttiotalet? Då mindes jag nattens punklåtar igen och en oresonlig skräck grep mig. När jag lät blicken svepa ut mot älven såg jag vad som hade hänt. I natt hade ett hus i min nära omgivning tagits över av Gaisarna! Jag blev verkligen skräckslagen. I denna känsla levde jag sedan i veckor medan Gaisarna härjade. 

 

En lite kylig morgon var allt som vanligt igen. Gaisarna hade seglat iväg med sitt flytetyg till hus ut på de stora oceanerna. Det sades att de hade planerat att ta ut kursen mot Medelhavet för att där möta de berömda giganterna, men de lär inte ha kommit längre söderut än till Falkenberg. Utanför hamnen i Falkenberg mötte de sitt nederlag i kamp mot en liten ettrig gulvit skuta med namnet Falkenbergs FF.

 

Skönt att allt är som vanligt igen.

 

 

 

 

När Gaisarna tog över.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0