Snurrigt

 

Trots att jag inte ägnar mig i någon större omfattning åt naturvetenskap kan det ibland vara lättare att förstå sig på denna än politiken som ändå är ett av mina största intressen. Naturvetenskap på mellanstadienivå (min nivå): Vatten i rumstemperatur är flytande. Kyler du samma vatten i frysen övergår det flytande vattnet till is. Värmer du sedan vatten på spisen övergår det vid kokpunkten till gasform, så kallad vattenånga. Enkelt!

 

Men hur sjutton fungerar politiken? När unga män i Sverige radikaliseras och låter Jihad-skäggen växa och reser till Syrien för att slåss i den Al-Qaida-anknutna Al-Nusra-fronten är de terrorister. Men bara tills de kommer fram till Syrien. Då betecknas de i sämsta fall som rebeller, men ofta får de epitetet oppositionella och alldeles för ofta i vår vinklade nyhetsförmedling, i alla fall om de krigar i Aleppo, blir de nästan hjältar. När sedan Jihad-skäggen blir trötta på sitt mördande och längtar hem till det lilla lugna Sverige och gör slag i saken och reser hem ställs de inför rätta. Killarna är ju inte smartare än att de stolta dokumenterar sitt slaktande på internet. Då döms de i svensk domstol som mördare och krigsförbrytare.

 

Samma Al-Nusra-krigare kan vara terrorist, rebell, oppositionell, hjälte, mördare och krigsförbrytare under sin jihad-tid. Vår nyhetsrapportering är inte lätt att förstå sig på. Tacka vet jag mina naturkunskapsexperiment med vatten från skolan, dem förstod jag mig på!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0