Julian Assange och Wikileaks (3)

 

Man skall vara snäll mot sin hund. Den skall ha mat, vänlig omsorg och sysselsättning. En lojalare vän än en hund finns inte.

 

Därför blir till och med jag upprörd när jag läser wikileaksdokumentet som speglar USA-diplomatins karaktärisering av Hans Excellens Utrikesminister Carl Bildt som ”A medium size dog with a big dog attitude”. Vidare talar man om att Bildt har (jag övergår nu till vårt vackra modersmål) ”bristande politisk kompetens”, att Bildt är fåfäng och att den amerikanske presidenten, som då var Bush, skall spela på Bildts begär att verka på hög nivå och att presidenten skall låtsas vara imponerad av den svenske utrikesministerns gärningar internationellt. Så skall inte husse behandla sin knähund, menar jag. Är det tacken för all tillgivenhet? Jag lider med Bildt.

 

Nu har stackars Bildt fått konkurrens i sitt krypande för imperiemakten. Socialdemokratins styrande högerflygel, som håller på att gräva partiets grav, har i sin strävan att anamma högerns politik även börjat tävla med Bildts underdåniga agerande, genom att socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin allt oftare intar Bildts stol i den amerikanske ambassadörens tjänsterum. Redan i gryningen brukar Ahlin hänga på låset för att garanterat vara först. När sedan Bildt aristokratiskt dyker upp på förmiddagen är hans stol redan upptagen och han får besviken lomma hem till det svenska utrikesdepartementet.

 

Urban Ahlin har fått en fin kontakt med supermakten. Han har intygat att han själv tillhör partiets högerflygel och att han minsann inte alls tror på partiets nuvarande politik och att han gärna vill ha hjälp av imperiemaktens propagandaapparat för att driva sitt parti ytterligare höger ut. Slipad och intelligent är han också. Han inser att om han vill ha en Afghansk regeringstalesman till Sverige för att hjälpa till med att övertyga den svenska opinionen om att Sverige bör arbeta närmare USA i Afghanistan, så talar man inte med den Afghanska regeringen, utan man kommunicerar givetvis med dem som bestämmer, det vill säga den amerikanska administrationen. Sedan har man strax en Afghansk regeringsman på plats.

 

Det kommer att bli en hård strid om stolen i ambassadörens rum i fortsättningen. Mitt råd, i all anspråkslöshet, är att den amerikanske ambassadören skaffar ytterligare en stol till sitt rum. Högerman eller socialdemokrat, spelar ingen roll, de kommer att komma bra överens, när de sitter och håller varandra i händerna och dinglar med benen som två lyckliga skolpojkar i ambassadörens tjänsterum. Hur vet annars rektorn vad som händer i hans skola, i alla korridorer, i alla salar, om han inte har ivriga rapportörer.

 

 

Bild, Urban Ahlin och Carl Bildt, wikipedia.org

 

 

 

 

 

 

- Lugna ner dig nu, Dixi. Du är ju ettrigare än en liten ilsk röd pissmyra.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0