Örgryte har sex raka förluster!

 

Efter att ha levt femtio år med fotboll kan jag tala om några sanningar för ÖIS-laget i Superettan.

 

Fotboll är inte gångsport med boll. Fotbollskor är inga promenadskor. Ju fler maxlöpningar man gör på en fotbollsplan desto bättre brukar det gå för laget.

 

Det är inte farligt att svettas; tvärtom är det en förutsättning för att spela boll. Man skall svettas så mycket som möjligt. Fotboll är en kampsport. Efter matchen duschar man av sig svetten och njuter av en utschasad kropp och tre poäng.

 

Man får inte kallbrand av en gräsfläck på kroppen. Ett grönt knä gör inte att benet ramlar av några dagar senare. Ibland krävs det att man går fram som en jordfräs. Som sagt var: svetten och smutsen åtgärdar man i duschen efteråt. Finns det något kvar av den vackra fotbollsdräkten tvättar man den också.

 

Smärtan och vreden kan skildras litterärt: Sjung, o Gudinna, om vreden som brann hos ÖIS:aren Dixi Stadelmann. Eller så skiter man i att ta omvägen via hjärnan och skriker rakt ut direkt från hjärtat: Kasta ut den där förbannade Skånepajasen till tränare och stegla den flanen som gav Marcus Lantz möjligheten att skriva på för tre nya år som Örgrytes tränare! Och till spelarna: Med ryggen mot väggen, slipa hörntänderna, nu är det krig som gäller!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0