Vandaler

 

Jag sitter och läser på nätet, (arbetet.se), att nu är Sverige det enda land i världen som tillåter ett oreglerat uttag av vinstmedel ur skolor. Förut var det vi och Chile, nu har Chile förbjudit vinstuttag ur skolan. Borde inte alla varningsklockor ringa?

 

Under många år har summan som har plockats ut av de privata skolbolagen legat på ungefär en halv miljard per år. Ja, ni läste rätt, (500 000000)! Det är svenska folkets gemensamma skattepengar som har avsatts för skolan som går rakt ner i aktieägarnas fickor. Hur får man vinst i skolan? Man skär ner på antalet lärare, har inga skolbibliotek, har lärarlösa lektioner, undviker gymnastiklektioner och annat i den stilen.

 

En tanke slår mig. Nu tror jag ju inte att någon av mina läsare någonsin har varit på en fullständigt urspårad fyllefest, så inte heller Dixi Stadelmann, inte ens i hans ungdom, inte många i alla fall, men man har ju läst om sådana. Det var roligt när det höll på, mycket alkohol blev det. Men morgonen efter: ruelse och ånger, eftertankens kranka blekhet. Nu är det inte det minsta roligt längre, man tänker på alla saker som gick sönder, dumheterna som sades, mänskliga relationer som skadades. Ånger!

 

Så tycker man ju att borgarklassen skulle känna när de läser om att vi nu är ensamma i hela världen om vinstuttag ur skolorna. Visst var det roligt att slå sönder sossesverige, att äntligen få trampa ner välfärdssamhället i smutsen. Vilken fest det var! Men vi gick nog för långt… Tänk på allt som nu är sönder, dumheterna som sades och alla mänskliga relationer som är skadade. Vi gick nog för långt. Ånger.

 

Men jag tycks ha för höga tankar om borgarklassen, så länge något som liknar välfärd fortfarande finns kvar, skall de tydligen fortsatta sin vandalism. Fy fan!

 

 

 

Bild, s-info.se

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0