Motorsportsronden

 

Det är klart att jag skulle ha skrivit och hyllat Dovi för länge sedan, men så såg jag på F1-loppet i Mexico och då tappade jag lusten helt för motorsport för ett tag.

 

Vad har F1 förvandlats till? Pajaskonster! Här kommer mitt förslag för att återställa förtroendet för den ädlaste motorsporten. Detta gäller säsongen ut: Låt mercedespiloterna Lewis Hamilton och Nico Rosberg göra upp i egna lopp. De är ju ändå totalt överlägsna i sina bilar. Först i mål ger givetvis poäng som en seger. Tvåan däremot får inga poäng, han kom ju sist. Där har ni att bita i, Hamilton och Rosberg.

 

Efter att mercedesbilarna har gått i mål får Red Bull-piloterna och deras Ferrari-kollegor göra upp i boxningsringen med bara överkroppar som proffsen. I ena ringhörnan: Daniel Ricciardo och Max Verstappen. I andra ringhörnan: Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen. Förmågan att köra bil på bana tycks de ju ha tappat helt. De beter ju sig numera som värsta sortens biltjuvar.

 

F1-dagen avslutas sedan med ett lopp för resten av stallen. Ååå, vad spännande att se om vår svenske Marcus Ericsson blir trettonde eller fjortonde man i mål!

 

Nu över till något betydligt roligare: Andrea Dovizioso fick vinna sin andra seger i MotoGP i Malaysias regn. Säkert som tåget lotsade han sin underbara Ducati i mål. Det är märkligt hur säker Dovi är i sadeln, men blir ju knappt nervös ens. När jag ser hans lagkamrat Iannone köra blir jag så sjösjuk att jag måste ha en spann i knät (för säkerhets skull) Usch! Jag gratulerar till segern Dovizioso, du är en riktig gentleman.

 

 

Bild, Andrea Dovizioso, ducati.com

 

 

 
 
 
 

- Men, Verstappen-pojken, vad har du i byxorna? Ja, inte där fram, jag menar där bak, givetvis. Va, ska du gå upp i ringen med ett nedstoppat fälgkors??? Ska du slåss med verktyg, bara för att Ferrari-killarna är äldre än vad du är? Det skulle du ha tänkt på innan du retade upp Tysken och Räkan. Pojkfan!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0