När det skrivs historia

 

Nu är det dagar sedan FC Barcelona, efter att först ha förlorat bortamatchen mot Paris Saint-Germain FC i Champions League med 4-0, vände på steken och vann returmötet på ett extatiskt Camp Nou med otroliga 6-1. Om ett år kommer det att vara ett år sedan. Om fem år kommer det att vara fem år sedan. Om tio år kommer det att vara tio år sedan. Och om femtio år kommer det att vara femtio år sedan.

 

Fotbollen har fått en lika episk match som boxningens ”The rumble in the jungle” som utspelades 1974 i Kinshasa, Zaire. Knappast någon trodde att Muhammad Ali (1942-2016) skulle kunna slå den väldige George Foreman. Men Ali var ingen vanlig boxare, han var något helt annat. Knappast någon trodde att Barcelona skulle kunna vända på ett katastrofalt bortaresultat mot en storklubb som PSG, men Barca är ingen vanlig fotbollsklubb, Barca är något helt annat.

 

Ibland händer det att idrotten träder över gränsen för det vardagliga och blir episk.

 


Kommentarer
Postat av: Charles de Lindemann

Merde !
Om inte den lille bävern Suarez fallit så himla lätt
och om Neymar hade lärt sig och stå på benen så hade
det varit en annan parfait.Dessutom en domare som inte gav PSG minst en straff.
Så episk är inte denna match,mait non?

Svar: ---
Lindemann!

I dessa tider av biologism har jag en teori som borde undersökas av någon genetiker. Kanske luktar den nobelpris? Jag tror i alla fall att genen för genial fotbollspelare hänger stenhårt ihop med genen för fallandesjuka. Ja, förresten glöm det. Det var bara ett hugskott.

Intressantare är en informell fotbollsregel som säger att när Barca ligger under med 4-0 då får man ha tretton spelare i laget. Tretton? Ja, publiken brukar ju kallas ”den tolfte spelaren” och sedan får domaren räknas som den trettonde. Detta gäller bara Barca och inte bonkegäng som Arsenal.

/Dixi

Dixi Stadelmann

2017-03-12 @ 18:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0