Bob Dylan 80

 

Jag skålar för Bob Dylan.

Jag skålar för Indiana Jones.

Jag skålar för gubbarna i Stones.

 

 

Jag skålar för sanningen

och önskar jag hade klarat av den.

 

Jag skålar för lögnen

och önskar att jag inte hade behövt den.

 

Jag skålar för livet

och önskar döden.

 

Jag skålar för moralen

två gånger för säkerhets skull.

 

Men Mr Jones skålar jag inte med

han ger mig bara mardrömmar.

 


När magnolian blommar

 
 
När magnolian blommar är det vapenvila i det krig som kallas livet. Sådan är överenskommelsen. Den gäller alla, utan undantag. Så är det bara.
 
Nu blommar magnolian magnifikt på vår gård. Blomma på!
 
 
 
 
 
 
 
 

En sjuk historia

 

En del texter hoppas man att de skall bli inaktuella, men nedanstående text, som jag har använt tidigare, vägrar tydligen att gå den vägen. Nu är det ledsamt nog dags igen. Hur länge kan detta pågå?

 

 

 

Jag har flyttat in i och tagit över grannens hus. Visst, jag tvingade bort honom, men jag är inte omänsklig, grannen med sin stora familj får bo kvar längst bort på tomten i ett skjul bakom stängsel. Han är dock en ond människa och har börjat skjuta på mig och mitt hus med sitt luftgevär. Jag har nu i självförsvar närmast ödelagt hans skjul med min kanon och halva hans familj har jag skjutit bort. Men han fortsätter att skjuta.

 

Varför inte polisen gör något? Ja, det undrar jag också. Varför skall han få fortsätta med sin terror mot mig?

 

Varför polisen inte gör något mot MIG? Det var ju också en fråga, men jag skall svara då jag är en resonabel man: jag är bästa vän med Sheriffen.

 

 

 

bild, romanoprodi.it

 

 

 
 
 
 

Alla eventuella likheter med verkligheten är avsiktliga.

 

 

Vila i frid

 

Jag är tyvärr för ung för att ha sett Bebben spela, men hur många gånger har jag inte hört äldre män berätta sin historia om blåvitt-legendaren.

 

Min favoritanekdot med Bebben:

 

Bebben driver bollen mot straffområdet på Ullevi. Motståndarbacken fäller honom. Domaren blåser frispark. Ett avgrundsvrål av missnöje hörs från de blåvita läktarna. Alla (utom domaren) kan se att regelbrottet skedde i straffområdet. De blåvita spelarna samlas upprörda kring domaren. Hemmalaget vill ha straff. Trots de upprörda rösterna vidhåller domaren frisparken.

 

Bebben har under tiden dragit sig en bit ifrån, där han lugnt står och iakttar parlamenterandet. Efter en stund bestämmer han sig för att lugna ner situationen: ”Gubbar lugna ner er nu. Det spelar väl ingen roll var bollen ligger”. Hans lagkamrater accepterar situationen. Bebben placerar bollen på grästuvan som domaren pekar ut. Med en kort ansats drar han sedan frisparken över motståndarmuren, rakt upp i krysset. Hela Ullevi förenas i ett glädjevrål!

 

För Bebben spelade det ingen roll om bollen låg på straffpunkten eller utanför straffområdet; resultatet blev det samma. Det var bara för motståndarmålvakten att hämta ut bollen ur nätet.

 

 

 

Bild, expressen.se

 

 

 
 

 

Bertil ”Bebben” Johansson (1935 – 2021)

 

 


Banna dem som bannas bör

 

Koldioxidutsläpp per person, ton år 2019

 

Saudiarabien

18,00

Australien

17,27

Kanada

15,69

USA

15,52

Ryssland

12,45

Japan

9,09

Norge

8,89

Tyskland

8,52

Iran

8,48

Kina

8,12

Finland

7,81

Italien

5,60

Spanien

5,58

Storbritannien

5,45

Danmark

5,39

Frankrike

4,81

Sverige

4,45

Indien

1,90

 

Källa, EDGAR 2020 (Emissions Database for Global Atmospheric Research)

 

 

Ser man på världen som en enhet är utsläppssiffran per capita 4.93. Jag har valt ut de länder jag tycker är intressanta att redovisa.

 

Personligen kan jag tycka att Kina och Indien får ta oförtjänt mycket stryk i debatten när det gäller utsläppen som orsakar vår klimatkris och som vanligt kommer då USA och de andra allierade industrinationerna alltför lätt undan.

 

Kina och Indien skall inte behöva lida av att de har så många invånare. Utsläpp per capita måste vara det mest rättvisande sättet att redovisa siffrorna på.

 


Första maj

 

Första maj, första maj

varje sliten kavaj

blir en mantel av strålande ljus…

 

 

Utdrag ur en text av Hannes Sköld (1911)

 

 

 

 

- Hur hård motvinden än är, släpp inte fanan!

 

 

 

 

 

 

Bild, www.lidkopingsnytt.nu

 

 

 

 


RSS 2.0