Högerpartiet skapade allt

Här kommer sista delen i trilogin om högerns historierevisionism.

 

Det är inte bara i tomtens verkstad som det jobbas febrilt nu inför julen, även i högerns historieverkstad skruvas vår nya reviderade historia ihop för fullt. Dagens Moderater fortsätter sitt idoga arbete med att skriva om vår historia. Nu håller man på med Bibelns skapelseberättelse, erfar Dixi Stadelmann. Den nya versionen är i princip klar. Det är bara att läsa och begrunda.

 

Dag 1: Högerpartiet skiljer ljuset från mörkret, och Högerpartiet kallar ljuset för "dag" och mörkret för "natt".

 

Dag 2: Högerpartiet delar upp vattnet på jorden i två delar, och ett valv som Högerpartiet kallar för "himmel" skiljer dessa åt.

 

Dag 3: Högerpartiet skapar det torra landet, och på det torra landet skapar Högerpartiet all växtlighet.

 

Dag 4: Högerpartiet skapar solen, månen och stjärnorna, till att utmärka tider, dagar och år.

 

Dag 5: Högerpartiet skapar alla vattenlevande djur och alla fåglar efter sina slag.

 

Dag 6: Högerpartiet skapar de marklevande djuren: vilda djur, boskapsdjur och kräldjur efter sina slag. Till sist skapar Högerpartiet även människan till sin avbild.

 

Dag 7: Högerpartiet vilar från sitt skaparverk, och välsignar och helgar den sjunde dagen.

 

 

När man läser Moderaternas nya ”översättning” av Bibelns skapelseberättelse kan man ju undra om detta att vila på sjunde dagen inte strider mot arbetslinjen, men på denna fråga svarar Reinfeldt utan betänketid: Vila på sjunde dagen är en eftergift åt den satans arbetarklassen. De har ju hittills vägrat att jobba sju dagar i veckan och dygnet runt. De skyller på att kroppen måste vila mellan arbetspassen. Vi högermän däremot har alltid kunnat tänka oss att klippa kuponger hela veckan runt.

 

När högern stod där med rumpan bar efter att ha avslöjats som lögnare när de ville ta åt sig äran för att ha infört demokrati och allmän rösträtt i Sverige blev deras försvarslinje att det var en högerman som föreslog och införde allmän rösträtt i Sverige. Arvid Lindman var visst namnet.

 

Sanningen är denna att delar av högern insåg att det inte längre gick att bekämpa arbetar-rörelsens och liberalernas krav på rösträtt. Gav inte högern upp sitt motstånd, stod en snabb och radikal samhällsomvandling för dörren, ryska revolutionen satte skräck i de härskande klasserna. Inför detta faktum tvingades Lindman införa något som högern kallade ”allmän rösträtt”, men som var något helt annat. Rösträtten gällde bara män och var till riksdagens Andra Kammare. Till Första Kammaren och till landsting och kommuner gällde en graderad 40-gradig rösträtt, där inkomst bestämde hur ”många röster” man hade!

 

Sådan var högerns demokratisyn!

 

De svenska kvinnorna hade många år kvar till den dagen de fick rösta.

 

 

- ”Klippa kuponger” och ”kupongklippare”, sådana uttryck har man inte hört på hundra år, Dixi. Ta nu en paus och gå ut och se på dagens verklighet. Hur har du det förresten med din egna aktiefond?

 

- Gå ut? I den trafiken! Är du galen, man kan ju bli överkörd av en hästdroska eller ångspårvagn.

 

- Ja, du får väl hålla dig inne då, men du svarade inte på frågan om din egen aktiefond.

 

- Aktiefond? Jag förstår inte vad du pratar om?

 

 

 

Högerpartiet skapar de marklevande djuren: vilda djur, boskapsdjur och kräldjur efter sina slag. Till sist skapar Högerpartiet även människan till sin avbild.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0