Nazismen (7)

 

Nu har jag kommit till slutet på min genomgång av nazismen/fascismen och det känns så skönt. Att skriva om nazismen är som att stå och stirra ner i kröken på en välanvänd toalett med toalettborsten i handen. Äckligt! Brunt är inte min färg, men jobbet måste göras.

 

Ute i dagens Europa tågar de bruna på gatorna och i många länder sitter brunhögern även i parlamenten och ibland till och med i regeringen. Skam! Men i vårt civiliserade land är det väl annorlunda, vi är väl anständiga? Svaret på den frågan är Sverigedemokraterna. Men som inte det vore nog sprider sig idag en försåtlig förståelse för brunhögerns ideal i bredare kretsar av vårt samhälle. Nazismen/fascismen har blivit en allierad i kampen mot arvfienden Ryssland.

 

I radions P1, i Godmorgon Världen (20140316), hör jag korrespondenten Jenny Sanner Roosqvist i ett inslag från Lettland. JSR gör ett reportage om en så kallad veteranmarsch i den lettiska huvudstaden Riga. Marschen ingår i en minnesdag för letter som slogs i Waffen-SS under andra världskriget. Efter en minnestund i domkyrkan tågar hundratals, kanske tusentals, människor, vissa med nazistflaggor, i en hyllning. Smaka på den: en minnesstund för Waffen-SS-soldater i domkyrkan, av alla platser. Absurt! Korrespondenten JSR ställer frågan i neutral ton: var de soldater som slogs i Waffen-SS frihetshjältar eller nazister? Som om det ena svaret vore lika anständigt som det andra.

 

Föreställ er att hon hade varit i Paris och ställt frågan till mannen på gatan: var männen som stred med Waffen-SS i divisionen Das Reich frihetshjältar eller nazister. Svaret hade troligen blivit ORADOUR! innan örfilen hade landat på hennes kind. Trots att varje Oradour förekom hundrafalt eller till och med tusenfalt i Nazitysklands krig på östfronten har en svensk journalist i Public Service mage att ställa frågan: var de soldater som slogs i Waffen-SS frihetshjältar eller nazister?

 

Precis alla som stred i Waffen-SS var säkert inte nazister, i takt med att kriget gick allt sämre för Nazityskland blev kraven på soldaterna i den nazistiska elitstyrkan Waffen-SS allt lägre och mot slutet förekom till och med tvångsenrolleringar. MEN organisationen Waffen-SS var nazismens elitstyrka med politiskt skolade soldater som skulle vara den germanska rasens pansarnäve i skapandet av ett nazistiskt tusenårsrike. I denna kamp begick Waffen-SS fruktansvärda brott. Efter kriget, i Nurnberrättegången, dömdes Waffen-SS som en kriminell organisation.

 

I det propagandakrig som nu rasar gällande bilden av vad som händer i Ukraina har utrikesminister Carl Bildt offrat sanningen för att Sverige som nation skall uppträda som en lojal aktör på västmakternas sida. Här får man inte ens väja för stöd till nazister och fascister i Ukrainas nya regim. Sverige som nation skall ge ekonomiskt bistånd till den nya regimen i Ukraina utan att vi kräver en nazistfri ledning av landet. Carl Bildt, han tiger i frågan och det värsta av allt är att svensk media lojalt tycks ställa upp på utrikesministerns linje. Trots skrämmande nyheter från Ukraina med bildbevis och allt, förblev det tyst i vårt land. Att tre parlamentsledamöter från ett nazist/fascist-parti i Ukraina avsätter en Ukrainsk TV-chef, som de anser vara misshaglig, väcker i stort sett ingen reaktion i vårt land. Jag menar: Parlamentsledamöter misshandlar en TV-chef framför kameran och tvingar honom att skriva på sin avskedsansökan! Hans brott? De anklagar honom för att vara ryss. Ledaren i nazistgänget är vice ordförande i Ukrainas parlamentariska yttrandefrihetskommitté! Men vi är tysta, så tysta.

 

Några dagar efteråt läser jag att en ledande svensk nazist, som är efterlyst för svåra våldsbrott, misstänks av svensk polis ha flytt till Ukraina. Varför, Carl Bildt, misstänks mannen ha flytt till just Ukraina?

 

Usch nej, med den frågan har jag väl kvalificerat mig till Putinkramarnas skara (borde väl i och för sig gälla polisen också med deras misstanke om att han har flytt till Ukraina), kanske bäst och bekvämast att ansluta sig till Bildts propagandakrig, för vem vill bli anklagad för att vara en Putinkramare?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0