En klok statsman

”Ariel Sharon var en stor ledare av Israel. En briljant militär befälhavare, men också en klok statsman som såg nödvändigheten av fred.”

 

Utrikesminister Carl Bildt om den förre israeliske premiärministerns Ariel Sharons död.

 

 

Bildt må personligen tycka att Sharon var en hedersman, men som svensk utrikesminister kan Bildt inte förtränga historien. Ariel Sharon var en krigsförbrytare, ansvarig för massakrerna i de palestinska flyktinglägren Sabra och Shatila, skammens platser, där tusentals män, kvinnor och barn slaktades av libanesisk kristen milis med Sharons goda minne.

 

Bildt försvarar sina ord med att det hör till god ton att tala gott om en död, men detta gällde tydligen inte när det handlade om Hugo Chavez, Venezuelas folklige ledare, som i val efter val med ett oerhört folkligt stöd besegrade sina av överklassen och USA stödda motståndare. Inte ens en USA-stödd militärkupp stoppade Chavez; när han själv fängslades av militären gick folket ut i så massiva protester att till och med militären tvingades backa. God ton gäller tydligen för Bildt mot krigsförbrytaren Sharon, men den döde Chavez tog han heder och ära av. Skam!

 

Carl Bildt, wikipedia.org

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0