När blixten slår ned

 

 

Omständigheter i livet har gjort att jag och min sambo har fått bekanta oss med en mycket trevlig och hygglig familj med sitt ursprung i Spanien. I somras var familjen hemma hos oss på en enkel fika. Mannens far från Spanien var då med eftersom han var på ett tillfälligt besök hos sin son och hans familj. Fadern kunde bara spanska och jag själv kan inte alls göra mig förstådd på detta språk. Men då fadern visade sig ha sin hemvist i Barcelona och såg alla Barcelonas hemmamatcher fann vi snart varandra. Fotbollsälskare har ett gemensamt språk oavsett vilket tungomål de råkar vara födda med.

 

En tid senare anländer ett paket, en gåva, från fadern i Spanien.

 

Jag är helt överväldigad! En sådan gåva hade jag inte ens kunnat drömma om. Jag kan i och för sig inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna detta. Lionel Messis Barcelona-tröja med en hälsning från fotbollsguden, jag tror jag svimmar av. Jag har fått en tröja som Messi själv har skrivit en hälsning på!!

 

Jag har gått på fotboll i hela mitt liv, mitt göteborgska favoritlag är Örgryte IS (ÖIS) och i många år har det laget inte bjudit på något annat än sorg och frustration. Så när jag har velat uppleva glädjen och skönheten i det vackra spelet har jag tittat på Barcelona på TV. Att få uppleva fotbollens heliga treenighet: Messi, Xavi och Iniesta är en ynnest. Och att sedan få Messis tröja, det är för mycket för en vuxen man. Jag känner mig som en pojke igen.

 

I min tidiga ungdom såg jag Pelé spela på Ullevi i Göteborg när hans lag besökte staden. Det var mycket stort, men Messis Barcelona-tröja med en hälsning – det slår allt!

 

Ingen jämförelse i övrigt, men jag skickade en Örgryte-tröja som tack och några enkla ord: Just nu har vi helt enkelt ingen spelare av klass att hylla. Men i historien har vi en av Sveriges genom tiderna största spelare. Agne Simonsson spelade i Örgryte på 1950 och 1960-talet. Han spelade i VM-finalen 1958 och gjorde mål mot Brasilien. I början av 1960-talet spelade han både i Real Madrid och Real Sociedad. Senaste gången som Örgryte blev mästare var 1985, då stod jag själv på läktaren, en av tiotusentals. Nu ligger klubben långt ner i seriesystemet, men Örgryte IS, bildat redan 1887, har en lång historia. Men skall jag se fin fotboll nu, då tittar jag på Barcelona på TV.

 

 

- Det var en stor prestation, Dixi!

- Vad?

- Att få en XXL att sitta som ett korvskinn.

- Det är inte jag som visar tröjan.

- Nähä.

- Det är min äldre bror, Svulten Stadelmann. Jag är fotografen. En sylfid som jag skulle inte ens fylla ut en Large.

- Jag tror du ljuger igen, Dixi. Ta av dig tröjan innan du får kallbrand. Armarna är ju snart mörkblå!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0