Svart magi

 

Det fotbollstränaren Åge Hareide, just nu i Malmö FF, gör med sina lag på en fotbollsplan måste liknas vid trolleri, ja kanske till och med vid svart magi. När han ryckte in som tränare för krisklubben Örgryte IS (2009) tog han över ett dött bottenlag som närmast hade gått in i ett tillstånd av rigor mortis, men minsann fick han inte fart på liket.

 

Nu har han lyckats knyta en av femtonhundratalets ”Bröderna Elm” till Malmö. Jag talar givetvis om den äldste av Vasa-sönerna, Erik, dåtidens superstjärna i svensk fotboll, som sedermera blev svensk konung och som tillsammans med sina bröder Karl och Johan i dåtidens storlag Vasa BK, satte skräck i motståndarlagen på fotbollsplanerna. Ja, jag vet, Karl och Johan slutade också som svenska regenter.

 

Att kunna väcka upp den gamla döda Erik (1533-1577), det handlar om svart magi från Hareides sida. Sedan betyder det inte så mycket att den gamle fotbollskungen Erik numera går under namnet Jo Inge Berget. Jag känner minsann igen en Kung när jag ser honom. Och skulle någon tvivla på min teori är det bara att fråga lagkamraterna i Malmö FF om inte Berget stinker arsenik när han svettas. Men det enklaste är att bara studera bilderna.

 

 

 

Bilder, Jo Inge Berget alias Erik XIV, expressen.se, knjigofilija.com.

 

 

 
 
 
 

 

 

- Erik, för satan, sluta bolla med riksäpplet!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0