Svea Rikas Lag

 

Jag hör och läser om att tusentals ur den svenska överklassen har skattefuskat genom att gömma pengar utomlands. Nu när de svenska myndigheterna har fått möjlighet till insyn i många länders bankväsenden har den svenska överklassen fått kalla fötter och känt sig tvingad att redovisa sina gömda pengar för Skatteverket. Så långt är allt bra, men det som retar mig är att skattefuskarna inte får något straff. Sådan är Sveriges Rikas Lag: de rika brottslingarna ska gå fria, de fattiga får ta sina straff. Jag säger som Motörhead: ”Eat The Rich”!

 

Bland de rika skattebrottslingarna finns stora jordägare som har fått miljonbidrag av samhället till sin verksamhet. Som ”tack” för detta skattefuskar de sedan. ”Eat The Rich”!

 

Ursäkta mig; jag vet ju att det inte heter bidrag när pengarna går till de rika, det är ju bara vanligt folk som har bidrag. Själv bor jag på gammal varvsmark i Göteborg. Alla varven lades ner eftersom de inte kunde konkurrera på världsmarknaden, sades det. Arbetarna fick ta sina kepsar och gå hem en sista gång när varven lades ner. Saab-arbetarna har inte längre jobb som bilbyggare i Trollhätten av samma orsak. Men när det gäller jordbrukssektorn då pumpar samhället in till synes outtömliga resurser. Ju rikare jordägaren är, desto mer bidrag blir det. ”Eat The Rich”!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0