Vad är det som händer

 

”Aerodynamik är för folk som inte kan bygga motorer”, lär Enzo Ferrari (1898 – 1988) ha sagt. Det kanske kan låta stöddigt, men ”Den Gamle” hade ju en del att vara stöddig för, med Ferraris historia av motorer fyllda av skönsång och med närmast oändlig kraft. Men nu undrar jag om inte Enzo där i himlen gråter. I dagens F1 räcker definitivt inte Ferraris motorer till, som inledningen av årets stympade corona-säsong har visat.

 

Chefskonstruktören hos Red Bull, Adrian Newey, skulle kunna travestera ovanstående citat av Enzo Ferrari och säga: Motorer är för folk som inte kan aerodynamik. Som sagt var: motorer är för dem som inte kan aerodynamik, sa Adrian Newey och satte en Ferrarimotor i chassit.

 

Men vad är det jag skriver? Det låter ju som om jag nedvärderar Italiens stolthet inom motorsporten: Ferrari! Det vill jag verkligen inte göra. Länge leve Ferrari, som gav oss den stegrande hästen och skönheten och definitivt den bästa motortraditionen.

 

Varför jag inte skriver om Mercedes? Jag orkar inte med Mercedes totala överlägsenhet. Den får mig att känna mig sjuk. Därför skriver jag istället om Red Bull. Deras bilar kan ju i alla fall Ferrarin med Charles Leclerc bakom ratten fortfarande plocka ner, i bästa fall.

 

 

 

bild, wikipedia.org

 

 

 
 
 
 

Ferrari med lättmjölksmotorer? Vår tid är så sjuk. Vem kan man lita på? Vad kan man lita på?

 

Då kommer lille Dixi Stadelmann hem och häver sig på tå.

Och säger:

Vem i hela världen kan man lita på?

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0