Stefan Sundström

Det är dags för socialdemokraterna att sluta dalta med medelklassen. Sluta försöka upprepa Alliansens billiga trick med några fler hundralappar i månaden till dom som redan har sitt på det torra, samtidigt som allt som är gemensamt förslummas.

 

Det är dags för socialdemokraterna att sluta mesa med i Alliansens nedrustning av våran välfärd, vårat tågnät, våra dagisgrupper.

 

Det är dags för socialdemokraterna att  tala till medelklassen och alla andra också som till vuxna människor:

 

Vi har ett gemensamt ansvar för hur den här världen ser ut, vi måste ta hand om varandra och det kostar. Bara så kan vi hindra fascismen att växa till sej i Sverige.

 

 

 

                      Stefan Sundström, ur en text i Dalademokraten 2013

 

 

 

Att inte Stefan Sundström är göteborgare, det övergår mitt klena förstånd. Mannen har ju allt! Han har ett underifrånperspektiv, han har humor, intelligens och värme och allt detta inbäddat i en typisk göteborgsk tykenhet. Stockholmare – Sundström? Men han skall inte ha otur hela livet; härmed utnämner jag, Dixi Stadelmann, Stefan Sundström till min hedersgöteborgare! Jag menar: smälter man in på Gamla Ullevis läktare, då är man göteborgare var man än har haft oturen att födas.

 

Och ni ungdomar som tycker historia är skittråkigt – misströsta ej. Vad än Rottingmajoren påstår, så räcker det med att ni lyssnar noggrant på Stefan Sundströms låt om nittonhundratalet (den heter väl 1900?). Där har ni den historia ni behöver, i alla fall till en början.

 

 

Stefan Sundström, wikipedia.org

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0