Gratulerar!

 

Idag på bemärkelsedagen vill jag gratulera min ”Hemliga Fotograf”.

 

En natt nyligen drömde jag om Harry, Harry – The Cat, Kingen, kär katt har många namn. Tänk om han visste att jag i smyg ibland kallade honom för Harpan. Jag ryser.

 

Han ville i alla fall vara med och gratulera min fotograf. Han berättade att han verkligen saknar Villa Dannebrogen. Räkor och rostbiff och en tupplur, det är sådant som kan förgylla ett kattliv.

 

 

 

 


Skäms Hammarby!

 

Ibland när jag ligger vaken om nätterna skrämmer jag mig själv lite genom att fundera på hur det vore att vara stockholmare. Då vore jag ju tvungen att heja på Hammarby. Det är ju, eller i alla fall har det varit, det mest sympatiska fotbollslaget i Stockholm. Men så skämmer laget ut sig, något så fruktansvärt, i matchen mot Häcken. Skam Bajen!

 

När en spelare i Häcken ligger skadad kastar Häckens målvakt ut bollen över sidlinjen för att få ett spelavbrott så att den skadade spelaren kan få behandling. Överenskommelsen som då gäller mellan spelarna i lagen är att motståndaren ger tillbaka bollen och att spelet sedan fortsätter därifrån. Så gjorde inte Hammarby, laget gör inkastet till sig själva och fortsätter spelet inför överraskade och häpna häckenspelare. Det slutar efter några passningar inom hammarbylaget med att Hammarby gör mål. Jag behöver väl inte tillägga att häckenspelarna och alla andra som kan fotboll närmast kokar över av ilska. Så gör man bara inte!

 

Men i matchens sista tilläggsminut visar det sig ändå att det finns en fotbollsgud. Denne sträcker ut sitt heliga finger och berör Häckens Paulinho med gudomlig inspiration. Häcken får en frispark och Paulinho slår den otagbart i mål. Häcken vinner bortamatchen mot Hammarby med 2-1. Rättvisa är skipad. Fotbollen vann. Skäms Hammarby! Det ska fan vara stockholmare med sådana fotbollslag.

 

 

Bild, Paulinho, sverigesradio.se

 

 

 

RSS 2.0