En legendar har gått bort

 

Bild, Agne Simonsson, wikipedia.org

 

 
 

Agne Simonsson 1935 – 2020

 

 

En legendarisk fotbollsspelare har gått bort. Agne Simonsson som spelade i Örgryte, Landslaget, Real Madrid och Real Sociedad är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna. Han gjorde mål i VM-finalen mot Brasilien 1958. Hans mål avgjorde matchen mot England på Wembley 1959 och han fick både Bragdguldet och smeknamnet "The king of Wembley" för detta. Som tränare gjorde han Örgryte till Allsvenska mästare 1985.

 

Jag är ledsen att jag är lite för ung för att ha sett honom spela, men jag såg honom som tränare i Örgryte. Han framstod alltid som en riktig gentleman. Vila i frid Agne.

 


Hjälp

 

Jag köpte en bloggtjänst hos Blogg.se som innebar att jag slapp reklam. Jag fick ett meddelande om att denna bloggtjänst hade tagits bort ur deras sortiment, men att jag kunde fortsätta att skriva och publicera i min blogg som vanligt för övrigt.

 

Nu har jag upptäckt att det finns reklam i min blogg. Fy satan vad fult! Vad skall jag göra?

 

 

 
 

 


Det har aldrig varit roligt

 

Jag läser om den grekiske historikern, Herodotos, som levde ungefär fyrahundra år före vår tideräknings början. Han har skrivit följande om ett folkslag, trauser, som levde i samma område som trakerna:

 

” Trauserna har i allt annat samma bruk som de andra trakerna. Men med avseende på sina nyfödda barn och sina döda förfar de på följande sätt. Anförvanterna sätter sig runt omkring den nyfödde och ömkar sig över alla olyckor, som han måste genomgå, då han nu blivit född, och de uppräknar därvid alla mänskliga lidanden. Men när någon dött, begraver de honom under skämt och glädje och uppräknar alla olyckor, som han nu sluppit, och berättar om vilken fullkomlig sällhet han nu åtnjuter.”

 

 

Bild, wikipedia.org

 

 

 
 
 

Ja, livet var inte så roligt på de gamla grekernas tid – heller.

 

Som ogräs

 

Efter nya tekniska problem med bloggen är det dags igen. Dixi Stadelmann, han är som ogräs, kommer alltid tillbaka. Alltid subversiv!

 


RSS 2.0