I besvikelsens iskalla tystnad

Det senaste resultatet från privatskolesektorn i vårt land är att det numera räcker med fyra böcker för att en privatskola skall sägas ha ett skolbibliotek. En tummad Läckbergdeckare i pocketformat tillsammans med tre inbundna böcker i en amerikansk vampyrserie bildar enligt den senaste ”forskningen” i privatskolevärlden ett bibliotek.

 

Se där vad man i alla år har slösat med skattemedel i den offentliga skolan. Varför skall ungarna ha tillgång till en massa onödiga böcker? Skolbibliotek med hundratals böcker, ja kanske tusentals, när slöseriet har varit som värst, har man öst över glinen, när det räcker med en Läckberg och fyra amerikanska vampyrböcker.

 

Själv läste jag massor av böcker under min uppväxt, de flesta lånade från ett offentligt bibliotek, och vad blev det av mig? En obstinat, ja närmast bindgalen socialist, slutade jag som. Sådana människor passar inte i det nya samhället. Nej, nu skall det vara vattenkammade politiska idioter, får som underdånigt beundrar sina arbetsgivare och som sedan konsumerar duktigt på fritiden. Vuxna människor som bygger luftslott på Facebook och som tror att de skryter när de talar om för hela världen att de läser ungdomsböcker, ser amerikansk film gjord för stora och små barn och som tror att imbecilla teckningar i barnformat är konst. Nej, fy för satan för ett sådant samhälle!

Trackback
RSS 2.0