Makt och arrogans

Makt och arrogans är två begrepp som är intimt sammankopplade. USA är en supermakt som kännetecknas av en superarrogans. Det konstiga ligger inte i supermaktens vilja att genom olika metoder behärska världen, utan det underliga är hur villiga många ickeamerikaner är att domineras av supermakten. Det datum, som för mig och många andra människor med vänstersympatier runt om i världen, har förknippats med den brutala USA-stödda militärkuppen mot den folkvalda socialistiska presidenten Allende i Chile (19730911), har nu helt annekterats av supermakten och fått namnet “NineEleven”.
 
Missförstå mig inte, jag känner djup respekt för de civila amerikaner som drabbades av Al-Qaidas angrepp mot New York, lika djup respekt som jag känner för tex de miljoner vietnameser som drabbades av USA:s terrorbombningar under Vietnamkriget. Det som jag inte kan respektera är supermaktens och supermaktens devota tillbedjares krav på att människor inte får använda sina intellektuella resurser i sitt sökande efter förklaringar till “NineEleven”. Att det genomgoda USA, helt utan egen förskyllan, står under angrepp av onda islamister och skurkstater, är en förklaringsmodell som möjligtvis kan tillfredsställa hjärntvättade människor, vi andra måste söka andra förklaringsmodeller.
 
Jag har roat mig med tankeexperimentet att förflytta “NineEleven” till Moskva. Hur hade då händelsen beskrivits i västmedia? Visst hade det uttalats sympati för offren, men som ett brev på posten hade sedan kritiken kommit. Den imperialism som den ryska staten utövar mot Tjetjenien hade nu slagit tillbaka. Att de maktmanifesterande skyskraporna rasade, berodde på att det handlade om fuskbyggen. Att i stort sett hela räddningsledningen dödades när skyskraporna föll, var ett uttryck för sedvanlig rysk inkompetens. Samma inkompetens som var orsaken till att flygplanen överhuvudtaget kunde kapas. Så hade man kritiserat Ryssland, men att kritisera USA, det är känsliga saker!
 
Vad hade Saddam och Bin Laden gemensamt? Jo de fungerade som USA:s pittbullterrier. Saddam mördade medlemmarna i Iraks kommunistparti och anföll sedan USA:s fiende Iran. Bin Laden var en av de islamistiska krigarna, som med USA:s stöd bekämpade sovjetsoldaterna i Afghanistan. Det var först när Saddam och Bin Laden “bet husse i handen”, som de blev fiender till USA. Saddam anföll USA:s vän Kuwait. Bin Laden nöjde sig inte med att kasta ut de “ogudaktiga” sovjetsoldarena ur Afghanistan, han ville sedan gå vidare och kasta ut de lika ogudaktiga amerikanska soldaterna från arabvärlden och samtidigt störta de USA-stödda diktaturerna, tex i Saudiarabien. Efter Kuwait och “NineEleven” var nu helt plötsligt de forna allierade, Saddam och Bin Laden, USA:s dödsfiender.
 
Det är dags att gå emot dagens orimliga USA-styrda världsordning och införa en ny som bygger på respekt, solidaritet och rättvisa. En ny världsordning som diskvalificerar utsugning, imperialism, krigsgalenskap och religioners krav på världslig makt, ger förutsättningar för en bättre framtid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0