Allmän moralupplösning

 

Nu när Reinfeldt försöker mildra den svenska högerns arvsynd, en historia av egoism och arrogans, med sina fuktiga cockerspanielögon, kan det var på sin plats att minnas.

 

Gösta Bohman hade inte heller mycket till övers för att bistå fattiga människor i utvecklingsländerna. Citatet: ”De kan ju bo i plåtskjul och äta bananer”, visar högerns sedvanliga egoism.

 

Att dagens höger kallar sig ”arbetarparti” betecknar Dixi som en skamlöshet. ”Det finns risk för en allmän moralupplösning och samhällsfara om arbetarpacket släpps lediga”; att tvätta bort detta citat från en högerman i riksdagen om införandet av lagstadgad semester, kräver mer än läpparnas bekännelse.

 

Den gamla högerns grosshandlare, baggbölingar och knoddar fick på sätt och vis rätt i sin oro för allmän moralupplösning. Idag kan till och med Dixi ropa om tidernas förfall, dock inte beroende på att arbetarna numera har en välförtjänt semester. Tidens förflackning har snarare sitt ursprung i allmän brist på bildning och kultur. På public-service-radio, närmare bestämt i P1:s matprogram på torsdagsförmiddagarna, tillreds det sjötunga Walewska utan tryffel. Ja, ni läste rätt, sjötunga Walewska, utan tryffel. Jag tror jag dånar!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0