Jag längtar efter en ny dag

 

En ny Dag varje dag! (Ja, jag är göteborgare.) Nu behöver jag inte hoppas på nya avsnitt på SVT som jag gjorde när jag skrev nedanstående. Jag har nämligen köpt en DVD med en massa avsnitt, hela första säsongen, så nu kan jag njuta när jag vill. Det finns bara ett problem, ser man på Dag sent på kvällen är det nästan omöjligt att somna sedan. Det kluckar som av sockerdricka i magen, men det kanske bara gäller för mig.

 

 

Äntligen, en ny omgång av Dag! Dag? Jaså, ni är fast i det anglosaxiska träsket. Ser på serier från HBO, eller OBH, eller BHO, ja, vad det nu heter. Hur som helst har ni då missat en härlig mängd snusk, slask, smuts och allmän skörlevnad, men även intelligens, igenkänning och en massa bra skådespeleri. Men framför allt har ni avstått från en helsikes massa skön svart och sjuk humor. Men för allt i världen låt inte mig störa er som tror att det som händer, händer i USA. Jag och många med mig vet att den norska dramakomedin Dag är sensationellt bra!

 

Hur ofta diskuterar man komediserier i P1:s Studio Ett. Inte så ofta, men Dag var uppe till avhandling häromdagen. Det är skönt med bekräftelse ibland. Jag finns, även mina erfarenheter är värda något, trots att jag skyr huvudfåran som pesten och aldrig har sett ett avsnitt av Sopranos, inte läser deckare och hatar planlös shopping.

 

Kom igen Dag, tabletter, bön eller alkohol, allt är godkänt som får en att orka igenom ett dygn till.

 

 

 
 

Kommentarer
Postat av: Frode Lindemann

Du må ikke glömme "Norske byggeklosser" med Rolv
Wesenlund i flere huvudroller-Kempego film.

Svar: ---
Frode Lindemann!

Vem skulle kunna glömma bilexperten Rolv Wesenlund; en italiensk Volvo Sonett med sex förgasare…


/Dixi

Dixi Stadelmann

2014-08-10 @ 19:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0