Att göra allt så svårt som möjligt

 

Om fotbollslaget Barcelona hade varit handbollslaget Barcelona:

 

Om vi gör mål på kontringar? Aldrig! Det vore för lätt, ja snudd på osportsligt. Vi låter alltid motståndaren samla sitt försvar, det skall vara en utmaning att göra mål. Om vi skjuter? Klart vi skjuter! Men inga vanliga skott. Ett konventionellt skott kan ju vilket bonkegäng som helst åstadkomma; nej vi har bestämt att det bara är japanare som räknas.

 

Men nu är ju fotbollslaget Barcelona inget handbollslag, utan kanske världens bästa fotbollslag, eller i alla fall det läckraste (förlåt mig ÖIS). Men varför måste de så ofta göra sin hängivna publik så frustrerad? Jag har hört ryktas att fotbollens underbara fridsfurste, fotbollens Mahatma Gandhi, Andres Iniesta, i fortsättningen skall spela sina matcher i sockeplast. Han lär vara orolig för att han i någon olycklig situation skall åsamka motståndaren smärta. Skruvdubb som träffar ben kan göra väldigt ont.

 

Varför vi gör allt så svårt som möjlig? Varför vi saknar alla former av cynism? Vi är Barcelona!

 

Och kanske är det därför som Fotbollslaget Barcelona är så lätta att älska. Ja, det är därför jag alltid blir som en liten pojk när jag tänker på min av Lionel Messi signerade matchtröja.

 

 

Bild, Andres Iniesta, wikipedia.org

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0