Musikens mästare

 

Tänk så fel jag hade! Jag trodde att dagens Rolling Stones handlade om att med girighet, distans och ironi som bränsle segla penningskutan från hamn till hamn. Men att döma av Martin Scorseses konsertfilm ”Shine A Light” från 2008 är dagens Rolling Stones minst lika mycket Stones som för trettio år sedan. Gubbarna brinner lika hett som någonsin.

 

Eller är det Scorsese som är en så skicklig yrkesman? Han kanske till och med skulle kunna få mig att sitta och njuta av en konsert med Robbie Williams, eller Britney Spears; tanken gör mig kallsvettig. Spears? Ja, ja, en orimlig tanke, visst, men man kan väl få skrämma sig själv lite; som att se en skräckfilm.

 

Annars är konsertfilmer en ganska svår genre, alla utom de mest inbitna fansen tröttnar rätt fort av den inbyggda monotonin. Men Scorsese tycks vara genrens okrönte kung. Har man sett ”The Last Waltz”, om The Bands avskedskonsert, är det bara att skriva under på hans mästerskap.

 

Men inte ens Scorsese, hoppas jag vid allt som är heligt, skulle kunna få liv i fyra sillkonserver av känt svenskt fabrikat. Må de för alltid vila i frid!

 

 

Martin Scorsese, wikipedia.org

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0