Det bästa med OS

Det bästa med vinter-OS, som pågår just nu (tack Kalla för din insats), är att man slipper dränkas i informationsflödet kring schlagerfestivalen. Om jag följer schlagerfestivalen? Att bli anklagad för att ha sett schlagerfestivalen får hela min självbild att skaka. En så fruktansvärd anklagelse har jag inte drabbats av sedan slutet av sjuttiotalet, då en ”R-are” påstod att jag var en ”borgarbracka”. Då höll jag också på att svimma av.
 
Schlagerfestivalens största ögonblick måste väl ha varit när Sillstryparn framförde ”Doing the omoralisk schlagerfestival” i den alternativa festivalen 1975. Ljuva sjuttiotal, detta decennium när den riktiga schlagerfestivalen hade sina rätta proportioner. Var man tonåring på den tiden och följde schlagerfestivalen var man att betrakta som ett UFO i klass med om man skulle dyka upp på Nobelfesten endast iklädd kronans kalsonger som huvudbonad. ABBA – lika döa som sillkonserver.
 
Lyssna på Sillstryparns gitarrsolo i låten! Eric ”slowhand” Clapton lär ha försökt kopiera solot på en konsert i London; det ska ha slutat med att han trasslade in sig i strängarna till den milda grad att konserten fick avbrytas. Först på morgonkvisten hade brandkåren lyckats klippa loss honom. En hel vecka gick han omkring med plåster på alla fingrarna.
 
Risken Finns var också med på den alternativa festivalen om jag minns rätt, vilket får mig att plötsligt komma ihåg att jag måste lyssna på Gunnar Danielsons senaste album. Hoppas fler gör det!
 
Bild, nationalteatern.nu
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0