Vi visste

 

Nu skakar fysikens grundvalar. Hade Einstein fel? Länge har vetenskapen slagit fast att det inte går att vara snabbare än ljuset. Men vi som gick på fotboll under åttio- och nittiotalet vet att Johnny ibland var snabbare än ljuset. Vilken Johnny? Johnny Bråttom, naturligtvis! Johnny Bråttom? Ja, Johnny Ekström, han i Blåvitt och landslaget. Jaså han.

 

Som sagt, hade vetenskapsmännen ibland stått på fotbollsläktaren hade de fått svar på många av livets stora frågor. Nu vet de inte vad de ska tro, läste jag i tidningen, när de står inför experimentresultat som kan förkasta tesen om ljusets absoluta hastighetsgräns.

 

Johnny Bråttom var snabb, men någon större skribent var han inte. Under en tid hade han, trots detta faktum, en spalt i tidningen Arbetet (salig i åminnelse), där han skrev om sitt liv som fotbollsspelare. Jag vill minnas att det var i samband med fotbolls-VM i Italien 1990. Så trots att jag är ÖIS-are känns det som om jag känner IFK-Johnny, i alla fall en aning, via min dåvarande morgontidning. 

 

När han blev proffs i Italien fick han frågan om hur han hade det med det italienska språket. Han svarade då att han inte kunde ett ord italienska och som för att understryka detta faktum sa han att han inte ens visste vad spagetti hette på italienska! Som sagt var, Jonny var snabb…. I benen.

 

Det var nog inte precis ”Fråga Lund” i blåvitts omklädningsrum med både Johnny Ekström och Glenn Hysén på plats. Stackars Torbjörn Nilsson, han fick stå ut med mycket.

 

Men inte kunde Johnny Ekström vara snabbare än ljuset? Jaså inte, om ni inte tror mig kan ni fråga de polska backarna som blev ifrånsprungna i den klassiska kvalmatchen inför VM i Italien, där Johnny gjorde sitt oförglömliga, ja rent av underbara mål. De polska backarna kan än idag gå ed på att han var snabbare än ljuset!

 

Johnny Ekström

 

 
 
 

-Dixi, vet du vad ”Big Bang” är?

 

-Självklart, det var när Johnny Bråttom efter tre stegs acceleration sprängde ljudvallen!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0