rICAre med fusk

 

När ICA-handlarna har årsstämma lär det lysa ferrarirött på parkeringen utanför. Det går rykten om att Ferrari skall belöna Sveriges ICA-handlare för deras köptrogenhet mot den italienska superbiltillverkaren. I bilfabriken i Maranello skissas det nu på en ny modell som skall få namnet ICAnder. Kan detta vara sant?

 

Nu är det dags igen för nya avslöjanden om allvarligt fusk med köttfärsen i ICA-kedjan. Texten nedan skrev jag till den förra köttfärsskandalen för några år sedan. Den texten kan jag nog återanvända många gånger.

 

 

I går kom domen i köttfärsskandalen efter att ett flertal ICA-handlares tvivelaktiga vandel med köttfärs tidigare hade avslöjats av Sveriges television. Om rättsfallet finns mycket att säga, men jag nöjer mig nu med att sjunga.

 

Här kommer ”Den fuskande ICA-handlarens sång”!

 

Jag är en riktig bracka.

Jag säljer gammal föda.

Vad är det för fel med att tjäna en hacka?

Det är väl inte kunden jag skall göda?

 

Bodknoddarnas liv är hårt.

Vi vill väl alla bli rika!

Att tjäna ärliga pengar är svårt.

Det är därför vi har öppnat ICA!

 

Det tar tid att betala av Ferrarin den röda.

Köttfärsen får ju inte vara för dålig.

Man vill ju inte någon döda.

Tänk om bara kunden vore mer tålig!

 

Själv handlar jag min färs på kooperativa.

Även om det är en bit att gå.

Coop kan ju affären utan profitintresse driva.

Det känns säkrare så!

 

Melodin är en något modifierad, mer avskalad version av Thore Skogmans ”Du är en riktig klippare du”; lite mer åt rapp-hållet med starkt markerad rytm.

 

För att komma åt ICA-känslan, skall den framföras på en uppspänd, orakad grissvål, med två halvslaka isterband av ICA:s egen tillverkning, som trumpinnar. Isterbanden, som givetvis skall vara riktigt vällagrade, måste innan framförandet av melodin, spolas av i iskallt vatten, så att ”trumpinnarna” får den rätta spänsten!

 

Efter ”konserten” åker ”trumpinnarna” givetvis tillbaka ut i kyldisken. Grissvålen säljs som snacks. När melodifestivalen börjar igen, äter folk vad som helst framför TV:n.

 

ICA-koncernen har nu bestämt sig för att bejaka situationen, istället för att kämpa emot. I en ny satsning kommer man att börja sälja ”årgångsfärs”. Tänk att till nästa nyår (2009-2010) kunna åstadkomma en härlig råbiff med en ICA-köttfärs med årgång 2008 som grund, vilken har legat i kyldisken och mognat och blivit riktigt ”krämig”.

 

Sedan gäller det bara att rördimensionen under ”Gustavsbergarn” räcker till. Om inte får man hoppas att stadens sjukhus har kraftigare avlopp!

 

Om man nu skall vara allvarlig, vilket man skall vara, så verkar de stöpta i samma form, de fuskanklagade affärsägarna. Medelålders män som hycklar, ljuger och likt metmaskar vrider sig på kroken, när de gör allt för att dölja sin girighet.

 

Men det är nog så att ”det tar aldrig slut”. Vi har en girighetskultur och en profitjakt som passar sällsynt illa tillsammans med livsmedel. Se bara hur djuren behandlas, de som till slut hamnar på våra matbord. Nämn ordet ”djurtransport” och många människor börjar kallsvettas. Vi ser bilder i vårt inre som ger oss sådana skamkänslor att de måste förträngas för att vi skall orka leva vidare i detta konsumtionssamhälle.

 

Det ultimata uttrycket för det sjuka är väl att vi gjorde idisslande växtätare till kannibaler. Vi matade kor med köttmjöl! Fy satan vad sjukt!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0