Härliga tider

 

Du hyr en splitterny Ferrari av ett bilföretag. Du betalar en hög månadskostnad för denna lyx. Du är bortrest några dagar utan bil. När du kommer hem ligger ett brev från bilfirman i hallen. Du sätter dig vid skrivbordet och öppnar brevet. Med stigande förvåning, som övergår i vrede, läser du att bilfirman har hämtat din Ferrari och ersatt den med en begagnad Skoda. I kuveret medföljer de nya bilnycklarna till Skodan. Ferrari-nycklarna ber de dig skicka tillbaka. I övrigt gäller avtalet du har skrivit med firman som vanligt.

 

Ovanstående låter ganska absurt antar jag att ni tycker, men detta har jag råkat ut för. Ja, nu är jag ju ingen knodd som kör Ferrari, utan i mitt fall handlar det om hur jag har behandlats av min kabeltv-leverantör (Canal Digital). Jag betalar dyrt för ett antal kanaler där dansk DR1 och DR2 (publicservice- kanaler) ingår som en för mig mycket viktig del. Jag är en stor danmarksvän och älskar det vackra danska språket och försöker hänga med så gott jag kan i vad som händer i vårt grannland.

 

Jag har njutit av dansk DR1 och DR2 i flera år, när jag plötsligt får ett brev från Canal Digital som lyder: ”Den 1 oktober 2014 utgår DR2 som tillvalskanal och du får TV2Lorry. Du behöver bara starta om din box för att kunna se den nya kanalen.” Jag tror inte mina ögon när jag läser detta; jag kokar av ilska. De tänker ta ifrån mig en dansk publicservice-kanal och ersätta den med en regional privat kommersiell reklamfinansierad källarkanal med namnet: TV2Lorry. Det enda försonande i detta är möjligtvis att den är dansk, men i övrigt! En Ferrari mot en begagnad Skoda och jag skall ta emot detta som om ingenting har hänt! Det är ett hån!

 

Jag skall bespara er mina referat av telefonsamtal med Canal Digitals personal. De rycker på axlarna och kan egentligen inte förstå vad jag klagar på; en kanal förvinner och den ersätts av en annan och det borde jag vara nöjd med: Satan heller! Nu väntar jag bara på att SVT med TV1, TV2, 24, och Kunskapskanalen tas bort och ersätts av TV3. Det är så man blir behandlad av dessa privatföretag.

 

Nu har dom släppt in privata vinstintressen i vård, skola och omsorg ... Vilka scenarion som väntar i sjukvården: Jaså, du skulle opereras för hjärntumör på vårt fina privatsjukhus. Nu är det så att våra kära aktieägare tyckte att hjärnkirurgernas löner var alldeles för höga. Kostnaderna blev närmast astronomiska! Så nu har vi rationaliserat och effektiviserat vården. Hjärnkirurgerna är ersatta med terapeuter, som är mycket billigare och effektivare. För hur skickliga än våra hjärnkirurger var så krävdes det en massa eftervård och rehabilitering när de hade varit inne och rotat i huvudskålen.

 

Vadå? Vad våra terapeuter gör? De jobbar med varma grötomslag. Billigt för oss och bra för dig! Eller, i alla fall billigt för oss. Härliga tider för våra aktieägare!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0