Dags att gå

 

Läste i tidningen för en tid sedan att Rottingmajoren vid en utfrågning inte lyckades pricka in betydelsen av tre ord i ett språktest. Ja, nu överdrev jag lite, han lyckades faktiskt med det första. Trots att han hade att välja mellan fyra olika alternativ, gick han dock bet på de andra två. De ord han missade ordförståelsen på var ”letargi” och ”aritmetik”.  I min värld är jag ganska säker på att en majoritet av gymnasieungdomarna vet att ”letargi” betyder håglöshet, slöhet och att ”aritmetik” betyder räknelära. Är jag då överraskad över att vår före detta utbildningsminister, som alltid företräder en auktoritär, repressiv, sorterings- och kunskapsskola, visade sin okunnighet? Inte ett dugg!

 

Det fanns en tid då folkpartiet var ett humanistiskt parti för en bildad medelklass. Dagens parti företräds emellertid av ett politiskt ”råskinn”. Jag drar mig faktiskt inte för att tillskriva Jan Björklund detta epitet. Fiskar man röster i samma grumliga vatten som SD får man finna sig i detta. FP är idag ett parti som redlöst flyter omkring i en stinkande soppa av språktester, burkor, repression, hierarkier och auktoritära idéer.

 

Det är tur att en hedervärd person som Ingrid Segerstedt-Wiberg, salig i åminnelse, slapp uppleva sitt socialliberala partis förvandling. Hon hade garanterat inte känt igen sig i dagens parti. Det finns många sympatisörer till dagens FP som säkert lika gärna skulle kunna rösta på SD.

 

Björklund, blir du ertappad i brunhögerns uniform, hjälper det inte om du påstår att du minsann har rena vita underkläder, du blir dömd efter vad omgivningen med egna ögon kan se.

 

 

bild, Jan Björklund, wikipedia.org

 

 

 

 

- Jan Björklund och Göran Hägglund! Sluta nu slåss! Platsen ni slåss om är ju inte ens ledig. Jimmie är ju bara sjuk. Han är snart frisk och tillbaka igen. Det är väl inte så konstigt att man kan bli lite utbränd när man med en sådan energi eldar hatets låga.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0