Vilken söndag!

 

- JAAA!

- NEEJ!

 

Exakt så gick mina tankar när nyheten kom att Sebastian Vettel hade skrivit på för Ferrari. Först en väldig positiv känsla, eftersom jag hyser stor respekt för Vettel som förare och då jag trodde att han skulle ersätta Kimi Räikkönen som jag tycker har gjort en ganska svag insats i sin senaste sejour i Ferrari, men när jag förstod att Vettel skulle ersätta Fernando Alonso kändes det mycket tungt. Alonso anser jag helt klart vara den vassaste föraren i F1 just nu.

 

Efter söndagens fantastiska insats av Vettel i en Ferrari, som äntligen verkar vara i den klass man förväntar sig av det klassiska bilmärket, så får jag revidera min känsla. Vettel tycks kunna ersätta Alonso på ett utomordentligt sätt. Kanske är det så att det krävs ett par tyska läderstövlar i Ferrari-garaget för att strama upp de italienska konstnärssjälarna. Ingen kan väl glömma Michael Schumachers mångåriga succé i det italienska stallet. Nu har Vettel en lång väg kvar att gå om han vill jämföras med Skomakaren, men Mini-Schumi kan han väl få kallas redan nu. Två lopp har körts och Ferrari är tillbaka i toppen, nu ser det ut som det ska igen.

 

Apropå Alonso; det var fint att se att den skönt skimrande lille spanjoren var tillbaka efter sitt självmordsförsök mot muren i Barcelona. Självmordsförsök? Ja, här talar ingen fakta, men en känsla: var det inte så att helt plötsligt slog den bittra sanningen till med brutal kraft; här satt den lille spanjoren inte längre i det hjärteblodröda mästerverket, ingen stegrande häst, utan han harvade runt i en tråkgrå engelsk skapelse. Sönderkokta grönsaker i brunsås från den engelska kantinen flöt i magen, ingen kärlek från alla miljoner tifosi runt om i världen strömmade mot honom, den italienska solen lyste inte längre, bara engelskt gråmulet stilla regn fanns kvar i det spanska hjärtat. Vad fanns det då kvar att leva för? Inget!

 

Men nu tycks det som om Alonso har återhämtat sig igen och han verkar ha uppbådat nya krafter och på sikt kanske McLaren kan bli nästan som Ferrari för spanjoren. Fan trot, men man måste ju se positivt på livet.

 

Och senare på kvällen var det två Ducati på pallen i MotoGP. Den gamle MästarenValentino Rossi vann före två andra italienare. Satan! Igår skulle man ha bott i Italien.

 

 

 

bild, wikipedia.org

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0