Jag skriver min egen historia

 

Resultat MotoGP, Spanien, Valencia:

 

1. Jorge Lorenzo, Yamaha

2. Marc Marquez, Honda

3. Dani Pedrosa, Honda

4. Valentino Rossi, Yamaha

 

Resultatet i Valencia gör Jorge Lorenzo till årets världsmästare. Valentino Rossi gjorde precis allt han kunde med sitt straff att starta från sista plats, men det är bara i drömmarna som allt slutar perfekt. Den gamle Rossis dröm, som han drömde tillsammans med i stort sett hela racingvärlden, fick aldrig gå i uppfyllelse. Rossi slutade på en försmädlig andraplats i VM-tabellen.

 

Lorenzo är en värdig mästare, på torr bana med bra däck är han säker som ett dataprogram, nästan oslagbar. Rossi är starkare under svåra förhållanden, slitna däck och blöt bana, då är han fortfarande ”Trollkarlen”. Tänk om det hade regnat i Valencia!

 

Men vad gjorde Marc Marquez i Valencia? Han har under hela sin karriär i MotoGP kört som en vettvilling, visserligen en fantastiskt skicklig vettvilling, men dock ändå en vettvilling. I Valencia ligger han varv efter varv och till synes iskallt studerar Lorenzo. Som en taktiker och strateg verkar han bara vänta in det rätta tillfället att ta förstaplatsen från Lorenzo; sedan händer ingenting! Marquez gör inget allvarligt menat försök ens. Jämför hur han behandlade Rossi på Sepang! Den vanligtvis dödsföraktande Marquez hade helt plötsligt blivit ett fromt lamm i Valencia. Skamligt!

 

Men i min värld blev Valentino Rossi världsmästare igen! Inte körde han en riskokare inte, hans springare var en röd Ducati. Valentino mästare 2015, på en Ducati! Nu drar han sig tillbaka. Han skall inte köra ihjäl sig, utan i fortsättningen skall han glassa omkring i depån som en annan Giacomo Agostini. Valentino Rossi, du är en hjälte!

 

 

Bild, Valentino Rossi, motogp.com

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0