Sepang!

 

Hinduismens heligaste man drabbades en dag av att en rödmyra sprang på hans arm när han var ute i sin trädgård. Eftersom hans tro stipulerade att allt liv är heligt, även en liten rödmyras, försökte han försiktigt mota bort myran med en förhoppning om att myran helt enkelt skulle ramla av armen ner på gräset. Myran ville emellertid annorlunda och rusade längs armen upp mot den heliga mannes nacke. Innan mannen han reagera bet myran honom i nacken. Myrans ettergift sved till. Mannen försökte vifta bort myran utan att lyckas då myran tog skydd på mannens rygg. Sedan pågick en tvekamp en lång stund. Myran rusade mellan ryggen och nacken. Myrans ettergift sved. Den heliga mannens hals och nacke blev rödare och rödare av sveda. Till slut svek emellertid lyckan den ettriga myran och han träffades av en dödande handflata. ”Dö ettriga pissmyra”, den heliga mannen var utom sig. Myran var död och den heliga mannens plåga var över. Sitt dåliga samvete fick han leva med resten av livet; han hade förbrutit sig mot en viktig livsregel. Hans rykte var fläckat.

 

Alla likheter med verkligheten i historien ovan är avsiktliga. Verkligheten? Ja, MotoGP. Pissmyra? Ja, Marc Marquez. Helig man? Valentino Rossi!

 

Nej, vänta nu lite. Jag menar verkligen inte att Marquez är en pissmyra, han skall inte ens jämföras med en rödmyra, men i Malaysias GP uppträdde han som en sådan mot Rossi. Till slut lackade Rossi ur och begick ett mycket allvarligt regelbrott; kanske var det till och med ett oförlåtligt sådant. Och ja, Valentino Rossi är motorcykelsportens heliga man!

 

Nu avgörs allt i det sista loppet som körs på Jorge Lorenzos spanska hemmaplan och där Rossi har en bestraffning att dras med. Kan Valntino Rossi hålla undan? Årets MotoGP gör mig galen!

 

 

 

bild, Marc Marquez, theguardian.com

 

 

 

 

bild, Valentino Rossi, wikipedia.org

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0