Julian Assange och Wikileaks (2)

 

När Wikileaks drar ner byxorna på husse och han står där pinsamt naken skäller givetvis Calle-pilten lojalt. Glömda är då orden från de svenska högtidstalen, ord såsom yttrandefrihet, mediefrihet, meddelandefrihet, informationsfrihet, öppenhet, transparens etc. Men jag tror att du kan vara lugn Carl Bildt, imperiemakten överlever också detta.

 

Det som fascinerar mig mest med de senaste avslöjandena är i vilken tankemässig kontext de amerikanska herrarna befinner sig. Putin beskrivs som seriefiguren Läderlappen och Medvedev blir då följaktligen Robin. Nu väntar vi bara på att få reda på vilka som ingår i världspolitikens Björnliga och vem som är ärkeboven Lex Luthor. Om jag försöker sätta mig in i amerikanernas begreppsvärld, så kan jag förstå att de är ”skitskraja”, nu när Iran håller på att skaffa sig kryptonit. Bäva månde Stålmannen!

 

Bild, Mahmoud Ahmadinejad, alias Lex Luthor, president i Iran, wikipedia.org

 

 

 

Jag hör den svenske diplomaten Rolf Ekéus, i radions P1, bagatellisera USA:s spioneri i FN. Nu är tydligen spioneri i FN något som alla håller på med enligt Ekéus. Jag som är så pass gammal att jag växte upp under det kalla kriget blir förvirrad av Ekéus ord; var det inte sådant spioneri som bara den slemme sovjeten var ond nog att genomföra. Jag fick ju lära mig att vi i väst stod över sådant. Men som sagt var; andra tider, andra sanningar. Maktens lakejer vrider sig som masken på metkroken. Själv säger jag bara med ett skadeglatt leende: Kämpa på Wikileaks!

 

Bild, Putin och Medvedev, alias Läderlappen och Robin, wikipedia.org

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0