Vad var det som hände?

 

Jag vet att det kan ses som slöseri med tid att se en hel handbollsmatch, då nästan alla matcher avgörs under de sista fem minuterna. Men jag slog i alla fall på TV:n för att se andra halvlek i slutspelet mellan RIK och Sävehof. Då RIK hade vunnit de två första matcherna och det var först till tre segrar som gällde spelade Sävehof verkligen med kniven mot strupen. Efter första halvlek ledde RIK med två mål. Det var upplagt för en spännande andra halvlek, men vad händer? RIK drar stadigt ifrån i målprotokollet. När det är tio minuter kvar leder ”de vita eleganterna” med hela sju mål. I ren frustration byter jag kanal och ser istället på allsvensk fotboll (Häcken mot Norrköping). Efter en stund ser jag på min klocka att det borde vara i ett absolut slutskede i hanbollsmatchen och jag byter tillbaka till handbollen, egentligen bara för att se hur mycket RIK hade vunnit med. Döm om min förvåning när jag då får se att Sävehof i matchens sista minut bara ligger under med ett mål och faktiskt i matchens absoluta slutskede vänder på steken och vinner med uddamålet!

 

Vad var det som hände?

 

Givetvis var det Sävehofs Jonas Larholm som kunde svara på frågan alla hade i skallen: ”Alla i Partille vet att att detta var gulsvart magi!”

 

Ja, så sa han i TV-intervjun efter att själv ha gjort det avgörande målet, Jonas Larholm, handbollens motsvarighet till Nacka Skoglund.

 

Hur det gick för Häcken? Förlust med uddamålet. Synd!

 

 

 

Bild, Jonas Larholm, savehof.se

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0