Eat the rich

 

”Den egoistiska parasiten till undersköterska som uttalar sig borde skämmas”.

 

 

Citatet ovan kommer från den före detta moderata topp-politikern Gunnar Axen, som numera är styrelseordförande i bolaget Allra, ni vet skandalbolaget som tillsammans med flera andra bolag har lurat premiepensionssparare på stora pengar.

 

Regeringen tog ju bort värnskatten och ett antal riktigt högavlönade tjänade miljarder. Debatten kring detta har inte varit nådig och en femtiofemårig undersköterska med tjugofemtusen i månadslön tyckte att det var fel att avskaffa värnskatten och att skatteuttaget i vårt land borde ske efter bärkraft. Axen blev vansinnigt arg på Twitter och resultatet blev citatet ovan.

 

Inom parentes så undrar jag om det är någon utanför överklassen som tycker att resultatet av avregleringarna och privatiseringarna i vårt land har givit positivt utslag? NEJ! Säger jag, vi har ju för sjutton släppt in en profitjakt i vård, skola, omsorg och i pensionssystemet som till och med leder till hänsynslös brottslighet. Den organiserade brottsligheten mjölkar pengar ur vår välfärd!

 

Gunnar Axens citat visar hur monumental och aggressiv överklassens arrogans har blivit. Den historielösa överklassen har tydligen ingen koll alls på historien. Jag kan hjälpa till med att friska upp minnnet på dem: Spartacus slavuppror, Franska revolutionen (tjoff, tjoff), Pariskommunen, Ryska revolutionen…. Visserligen verkar den trög i all sin dumarrogans, den martinivaggade överklassen, men jag tror den fattar vart jag vill komma.

 

Vår form av demokrati fick vi för att bolsjevikerna skrämde skiten ur er. Ni var så rädda för oss att ni inte kunde sova på nätterna. Den respekten tycks ni nu ha tappat helt. Jag säger bara: Sluta spotta på oss, annars kommer vi och tar er.

 

Det var upplysningsfilosofen Jean-Jacques Rousseau som skrev: om folket inte har något att äta så kommer man att äta de rika. Och tycker man att Rousseau är en för gammal stöt att läsa kan man gå till populärkulturen och lyssna på ”Eat the rich” med Motörhead eller om man kanske föredrar Aerosmith.

 

 

Bild, Jean-Jacques Rousseau (1712-1778), wikipedia.org

 

 

 
 
 

 

- Dixi, uj, uj, uj vad trött du blev av att rasa och äta de rika. Lyssna på mig: Nu sätter du dig i läsfåtöljen med Proust. Lite lindblomsté och en madeleinekaka lugnar sinnet och lindrar vreden.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0