Sosseriet

 

Väljarna i det danska valet gav sitt stöd till en röd-grön koalition ledd av Socialdemokraternas Mette Frederiksen. Hon med sitt ”arbetarparti” valde emellertid att samregera med två borgerliga partier, Venstre och Moderaterne. Nu leder hon som statsminister en regering tillsammans med Uffes pojk och Luxus- Løkke, två riktiga sosseätare.

 

Bland det första den nya regeringen väljer att göra är att försöka genomföra en borttagning av den danska helgdagen ”Den stora bönedagen”. Helgdagen, från början en kyrklig högtid, i dagens sekulariserade samhälle mer en ledig dag i den vackraste vårtid för vila och rekreation, för slitna arbetare, men även den speciella konfirmationsdagen.

 

Att arbetarrörelsen protesterar och vill ha en folkomröstning i frågan tycks det socialdemokratiska partiet inte bry sig om. Regeringens motiv för att tvinga ut det arbetande folket till ännu en arbetsdag är att öka statens inkomster. Dessa inkomster skall sedan användas till att bygga ut den danska krigsmakten. Smaka på den!

 

I dessa tider när fackföreningarna ofta ignoreras, tycks kyrkans åsikter väga tyngre igen. Biskopen i Köpenhamn protesterar och talar om det absurda i att avskaffa en kristen högtidsdag för att upprusta militären. Han hänvisar till bibelns ord om att omvandla svärden till plogar för jordbruket.

 

Fy satan vad jag är trött på dagens sosseri!

 

Jag får be biskopen om ursäkt för mitt ordval. Men ibland måste man tala klarspråk.

 

 

 

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0