Den dubbla moralen

 

FN kritiserar USA för hanteringen av Guantanamo-basen i Kuba. I begynnelsen satt där hundratals fångar (600 fångar 2003) från imperiemaktens så kallade krig mot terrorismen, idag är det trettio män kvar. Fångarna har aldrig fått någon rättssäker rättegång och de flesta har aldrig ens fått veta vad de är anklagade för. Enligt FN har behandlingen av fångar varit ”ondskefull, omänsklig och nedlåtande”. FN har aldrig tidigare fått tillstånd att besöka tortyrlägret på Kuba. Sändebudet Fionnuala Ni Aol som har skrivit rapporten uppmanar USA att äntligen stänga fängelset.

 

Ovanstående passar inte in i maktens berättelse och kommer att förbigås i tystnad. Sverige är nu helt och fullt en vasallstat till USA.

 

I stället hör jag i radions nyhetssändning att en ”ung man” har skjutits ihjäl av fransk polis i Paris. När jag senare får de närmare omständigheterna klara för mig ser jag närmast en avrättning framför mig. I samma nyhetssändning rapporteras även om civila förluster från en av Rysslands bombningar av Ukraina. Det sägs att ett barn har dödats. Den ”unge mannen” i Frankrike visar sig vara 17 år gammal. ”Barnet” i Ukraina är också 17 år gammalt. Det är med sådana metoder maktmedia styr våra tankar. Vi och dom.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0